narancs
#Táplálkozás

Ezekkel a gyümölcsökkel könnyebben megy a barnulás

2023.07.30.
1 perces olvasási idő

Gondoltad, hogy bizonyos gyümölcsök rendszeres fogyasztásával nemcsak egészségesebb leszel, hanem a bőröd szépségének is kedvezel? Ezek a gyümölcsök egészséges, ragyogó színt kölcsönöznek bőrödnek, sőt, elősegítik a barnulást is.

Ilyen hasznos gyümölcs a narancs, sárgabarack, a sárgadinnye, de szépíti a bőrt a sárgarépa és az avokádó is. Ezekben a gyümölcsökben ugyanis sok béta-karotin található (ettől van sárga színük is), amely segíti megújítani a bőr szerkezetét, és egészséges, napbarnított színt is kölcsönöz neki. Az avokádó arcpakolásként is kiváló, ha elfogyasztjuk, akkor a bőrön kívül hasznos a szívbetegségek megelőzésében és csökkenti a magas koleszterinszintet.

Védekezz a bőrrák ellen is

Avokado

A sárga és piros gyümölcsök a bőrrák ellen is védenek, az apró magvas piros gyümölcsök (mint az eper és a málna) még az emésztést is segítik, és ha jó az emésztésed, az jó hatással van a bőrödre, sőt csillogóbb lesz a szemed és laposabb a hasad.

A fügében (különösen, ha friss) sok a B6-vitamin, ami erősíti az idegrendszert. A szerotonin tartalma miatt segít legyőzni a depressziót, és elősegíti a jó kedélyállapotot.

Nagyon hasznos gyümölcs (bizony ám, nem zöldség!) a paradicsom, mert likopint tartalmaz (ez adja a piros színét), amely nagyon erős antioxidáns.

Tekintettel arra, hogy egyre több bizonyíték van mind a szolárium, mind a természetes napsugárzás, sőt a különböző kozmetikumok káros hatásaira is, talán megszívlelendő tanács, hogy mesterséges szépítő és barnító szerek helyett a jóval természetesebb gyümölcsöket is bevessük szépítő és egészségmegőrző szerként.

(KamaszPanasz - forrás: Fókuszban a Nő)