Táplálkozás, édesség

#Táplálkozás #édesség

56 db cikk a témában

#bejgli
2020.12.22.

Nemzetek bejglije: receptek karácsonyra

Bejgli nélkül nincs karácsony, legalább is Magyarországon. De ami nálunk a bejgli, az a franciáknál a fatörzs, az angoloknál pedig a puding. Cikkünkben olyan finomságokat mutatunk be, amelyek nélkül az adott országban elképzelhetetlen a Karácsony.

#alma
2020.02.20.

Napi egy alma az egészségért

Egy tanulmány szerint napi egy alma elfogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, a gyulladást, és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

#bulémia
2018.11.10.

Ész nélküli evés: mit tehetünk ellene?

Kaptad már magad azon, hogy elkezdtél enni, és nem tudtad abbahagyni? Teljesen elvesztetted a kontrollt, és már mindegy volt, hogy mit eszel, csak egyél. Ez az úgynevezett "ész nélküli evés".

#nyári étel
2016.06.17.

A leghizlalóbb nyári finomságok

Végre nyár van, és itt az ideje a strandolásnak, a fagyizásnak, a sörözésnek, koktélszürcsölésnek a medence partján, valamint a szabadtéri sütögetésnek. Jól hangzik, de azt tudod, hogy ilyenkor hajlamosabbak vagyunk a kalóriadúsabb csemegéket választani? Mutatjuk, miket kerülj el, ha nem szeretnél felszedni jó néhány kilót.

#evés
2016.06.12.

Egyél lassan, könnyebben fogysz!

A bikiniszezon közeledtével sokan lehetetlennek tartják a fogyást. Emiatt sokszor a csodaszerek és az expressz megoldást kínáló eljárások felé fordulnak - pedig rosszul teszik! A kilók leadása valóban nem egyszerű feladat, viszont tudatossággal, és egy-két praktikával biztos eredményre számíthatsz. Tudtad, hogy például lassú tempójú evéssel jóval hamarabb jelentkezik a telítettség érzése?

#okostányér
2016.06.02.

Mit és hogyan együnk? Ebben segít az Okostányér

Az egészséges táplálkozás nem ördöngösség, és számos út vezet a megfelelő megoldáshoz. Magas szintű tudományos bizonyítékok szólnak a változatosság előnyei mellett, vagyis arról hogy az egészséges táplálkozás megvalósításához nincs szükség egyes élelmiszercsoportok kizárására az étrendből. Ehelyett a különböző élelmiszerek rugalmas kombinációjával válik kézzelfoghatóvá a hétköznapok szintjén az egyéni igények, preferenciák, kulturális hagyományok figyelembevételével az egészséges táplálkozás.

#koffein
2016.01.19.

Koffeinmérgezés: halálos pörgés

Talán hallottad annak a fiatalembernek a történetét, aki majdnem belehalt abba, hogy egy éjjel alatt elfogyasztott közel 3 liternyi energiaitalt, ami koffeinmérgezést okozott. Miért is kell odafigyelni az energiaitalok és a koffeintartalmú frissítők fogyasztására?

Mely ételek okozhatnak hasmenést?
#hasmenés
2015.09.23.

Mely ételek okozhatnak hasmenést?

Érezted már úgy, hogy étkezés után egyből ki kell menned a mosdóba? Nem tudtad, hogy mitől lehet? Mi most eláruljuk neked.

#csoki
2015.06.12.

Érdekességek a csokiról

Igaz ugyan, hogy a csoki egészségtelen ételként ismert, de a legújabb tanulmányok szerint az étcsokoládé igenis az egészséges táplálkozás egyik alapanyaga. Az étcsokinak számos jótékony hatása van a testre, éppen ezért generációkon át gyógyszerként használták az egész Földön.

#test
2015.05.15.

Készítsd el a saját sportitalodat!

Manapság már a szivárvány minden színében választhatsz sportitalokat. Ám ezek az italok akár káros anyagokat is tartalmazhatnak. A kemény fizikai munka mellett azonban a víz mellé néha kell egy kis plusz energia. Ráadásul a rengeteg kukába kidobott műanyag palack sem tesz jót a környezetnek.

#fagyi
2015.05.11.

Függőséget okozhat a fagyi?

Manapság már egész évben hozzájuthatsz a fagyihoz a boltokban készen kapható, változatos ízű és márkájú termékeknek köszönhetően. Te is imádod? Tudtad, hogy akár függővé is válhatsz tőle?

#nass
2015.04.30.

Hosszú hétvége nass-mentesen

Holnaptól 3 napos pihenőt tarthatunk, és élvezhetjük a napfényt május elseje jóvoltából! Rebeka kipróbálta, milyen egy hosszú hétvége, amikor száműzi a nasikat az étrendjéből.

#fog
2015.04.27.

Melyik ital az egészségesebb a fogaidnak?

Ha a fogaid egészségéről van szó, akkor legtöbbször arról hallhatsz, hogy milyen a helyes fogápolás, jók-e a fogmosási szokásaid. Azonban az, hogy mit fogyasztasz el napközben, szintén nagy mértékben hozzájárul a fogak állapotához. Most megmutatjuk, hogy mit igyál, ha szeretnéd megőrizni a fogaid épségét.

#stevia
2015.04.10.

Cukor helyett: stevia

A stevia egy Dél-Amerikában őshonos növény, ami százszor édesebb a cukornál. Hazájában másfél ezer év óta használják édesítésre és gyógyításra. Alig tartalmaz kalóriát, és a cukorral ellentétben előállítása kevésbé terheli a környezetet!

#édesség
2014.12.20.

Hogyan győzz az édesség felett?

Alighogy megetted a reggeli finomságodat, már 2 óra múlva más édességre vágysz? Egy nyalókával próbálod elfedni a délutáni órák unalmát – és aztán megiszol egy kólát a további unalmas órák elkerülése érdekében? Különösen nagy a csábítás a hétvégi sütemények közelében? Íme, néhány tipp, hogy leküzdd az édesség iránti sóvárgásodat.