Táplálkozás, diéta

#Táplálkozás #diéta

108 db cikk a témában

#böjt
2011.04.03.

Mi is az a böjtölés?

A legtöbb vallás alkalmaz böjtölési időszakokat, mint a hit, vagy a bűntudat demonstrálásának eszközeként, és a szellemi gondolkodás lehetőségéért. A böjt ugyanakkor történelmi szempontból kifejezhet politikai nézeteket és egyfajta tiltakozást is.

#bűnös étel
2011.03.16.

Bűnös ételek, amelyek segítenek a fogyásban

A bűnös ételek minden esetben gyanúsak, különösen, ha éppen súlyt próbálunk veszteni. Ám mindegyik étel, amelyet rosszként harangoznak be, ha belegondolunk, nem is olyan szörnyűek. Nézzük meg, hogy melyek azok, amelyek ténylegesen segíthetnek neked a súlyvesztésben.

#nő
2010.08.18.

Zsíros ételek és a krónikus stressz

Sok ember azt mondja, hogy többet eszik, amikor stressz alatt van. Mások kevesebbet esznek. De azokra az emberekre ez még inkább igaz, akik krónikus stressz alatt vannak. Zsíros ételeket esznek és a táplálkozásuk gyakran mértéktelen - derül ki egy friss kutatásból.

#vegetáriánus
2010.08.05.

Vitaminpótlás vegetáriánusoknak

Sokan azt gondolják, azzal, hogy lemondanak a húsevésről, mindent megtettek az egészséges táplálkozás érdekében, holott ez a táplálkozási forma is rejthet magában veszélyeket, ha nem vagyunk elég tájékozottak.

#diéta
2010.07.07.

Csökkentett zsírtartalmú ételek diétában - Ne higgyünk a reklámoknak!

"Egészséges, nem hizlal, mert alacsony zsírtartalmú" - halljuk, látjuk, olvassuk a hirdetésekben. Ha egy kicsit utánanézünk, milyen más tápanyagok találhatók meg a termékben, könnyen rájöhetünk, hogy a figyelmünkbe ajánlott élelmiszer ettől még korántsem biztos, hogy megfelel egy szigorú, diétás étrend követelményeinek.

#diéta
2010.06.18.

Diéta: Hétköznapi ételeinkkel nem megy

Ha szeretnéd tested zsírtartalmát csökkenteni, a mozgás mellett kiemelt figyelmet kell szentelni az étkezésnek is. A megszokott "alapvető" élelmiszerekkel nem fogsz eredményt elérni, lássuk, milyen alternatívái lehetnek a lakosság nagy részére jellemző, de egészségtelen ételeknek.

#víz
2010.03.29.

Lúgos víz fogyasztása - hatásos?

A barátnőm nemrég vett egy vízszűrőt azzal a céllal, hogy a csapvíz pH értékét lúgosítsa. Azt állítja, hogy a lúgos víz hasznos az ember számára, mert csökkenti a szervezetében a savszintet. Igaz, hogy a magas pH értékű víz valóban egészséges az ember szervezetének?

#krónikus fáradtság
2010.02.12.

A krónikus fáradtság és az étkezés közötti kapcsolat

A téli időszakban reggelenként nehezünkre esik kikelni az ágyból, a rövid és hideg nappalok miatt könnyen kedvetlennek érezzük magunkat. Ha a rosszkedv nem múlik és hónapokon át tartós fáradtság és letargia lesz úrrá rajtunk, már fontos komolyan vennünk a panaszokat.

#vegaburger
2010.02.09.

A kedves diéta – Alicia Silverstone szerint működik...

Mint már sok celeb, Alicia Silverstone, a színésznő – modell is kiadta könyvét, amelyben állítása szerint megtudhatod a titkát tökéletes alakjának. A könyvben a vegetáriánus diétájáról olvashatsz, amiben nincs hús, tejtermékek, fehér cukor illetve műételek.

#fogyókúra
2010.01.02.

12 fogyókúra hiba és azok elkerülése

A fogyókúra hibák befolyásolhatják a súlyodat. Szimpla fogyókúra hibák is könnyen kisiklathatják az erőfeszítéseidet azért, hogy felvedd a kedvenc farmered. Hogyha a mérleg beragadt, vagy a súlyod leugrik és egyből vissza, akkor lehet, hogy te is elköveted valamelyiket ezek közül a hibák közül.