#Táplálkozás #diéta

118 db cikk a témában

#vegetáriánus
2010.08.05.

Vitaminpótlás vegetáriánusoknak

Sokan azt gondolják, azzal, hogy lemondanak a húsevésről, mindent megtettek az egészséges táplálkozás érdekében, holott ez a táplálkozási forma is rejthet magában veszélyeket, ha nem vagyunk elég tájékozottak.

#diéta
2010.07.27.

Hibák diéta alatt

Bár azt hisszük, hogy jó úton járunk, hogy belefogyjunk a kedvenc farmerünkbe, mégis, ha a kemény erőfeszítések közepette becsúszik egy-egy ilyen diétabaki, az könnyen dugába döntheti elképzeléseinket.

#diéta
2010.07.07.

Csökkentett zsírtartalmú ételek diétában - Ne higgyünk a reklámoknak!

"Egészséges, nem hizlal, mert alacsony zsírtartalmú" - halljuk, látjuk, olvassuk a hirdetésekben. Ha egy kicsit utánanézünk, milyen más tápanyagok találhatók meg a termékben, könnyen rájöhetünk, hogy a figyelmünkbe ajánlott élelmiszer ettől még korántsem biztos, hogy megfelel egy szigorú, diétás étrend követelményeinek.

#diéta
2010.06.18.

Diéta: Hétköznapi ételeinkkel nem megy

Ha szeretnéd tested zsírtartalmát csökkenteni, a mozgás mellett kiemelt figyelmet kell szentelni az étkezésnek is. A megszokott "alapvető" élelmiszerekkel nem fogsz eredményt elérni, lássuk, milyen alternatívái lehetnek a lakosság nagy részére jellemző, de egészségtelen ételeknek.

#diéta
2010.04.04.

A nyers diéta előnyei, veszélyei

"Sokat hallottam mostanság a nyers diétáról, ami egy olyan módszer, aminek során csak nyers zöldségeket, gyümölcsöket, különféle csírákat fogyaszt az ember, és kizárólag tisztított vizet iszik hozzá. Az így étkező emberek azt állítják, hogy több energiájuk van, egészségesebbnek érzik magukat, és jobban néznek ki. Szeretném én is kipróbálni ezt a diétát, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez teljesen biztonságos és egészséges. Ti mit gondoltok erről?"

#víz
2010.03.29.

Lúgos víz fogyasztása - hatásos?

A barátnőm nemrég vett egy vízszűrőt azzal a céllal, hogy a csapvíz pH értékét lúgosítsa. Azt állítja, hogy a lúgos víz hasznos az ember számára, mert csökkenti a szervezetében a savszintet. Igaz, hogy a magas pH értékű víz valóban egészséges az ember szervezetének?

#krónikus fáradtság
2010.02.12.

A krónikus fáradtság és az étkezés közötti kapcsolat

A téli időszakban reggelenként nehezünkre esik kikelni az ágyból, a rövid és hideg nappalok miatt könnyen kedvetlennek érezzük magunkat. Ha a rosszkedv nem múlik és hónapokon át tartós fáradtság és letargia lesz úrrá rajtunk, már fontos komolyan vennünk a panaszokat.

#vegaburger
2010.02.09.

A kedves diéta – Alicia Silverstone szerint működik...

Mint már sok celeb, Alicia Silverstone, a színésznő – modell is kiadta könyvét, amelyben állítása szerint megtudhatod a titkát tökéletes alakjának. A könyvben a vegetáriánus diétájáról olvashatsz, amiben nincs hús, tejtermékek, fehér cukor illetve műételek.

#fogyókúra
2010.01.02.

12 fogyókúra hiba és azok elkerülése

A fogyókúra hibák befolyásolhatják a súlyodat. Szimpla fogyókúra hibák is könnyen kisiklathatják az erőfeszítéseidet azért, hogy felvedd a kedvenc farmered. Hogyha a mérleg beragadt, vagy a súlyod leugrik és egyből vissza, akkor lehet, hogy te is elköveted valamelyiket ezek közül a hibák közül.

Egészséges étrend gyerekek és kamaszok számára
#étrend
2009.09.10.

Egészséges étrend gyerekek és kamaszok számára

A gyerekek számára összeállított egészséges étrend ugyanazon az elven alapszik, mint a felnőttek étrendje. Minden embernek szüksége van ugyanazokra a típusú táplálékokra – például vitaminokra, ásványi anyagokra, szénhidrátokra, fehérjére és zsírra. Az eltérő korú személyek számára összeállított étrend csupán a speciális táplálékok mennyiségében különbözik.

#elhízás
2009.09.03.

A fogyókúrával kapcsolatos leggyakoribb tévhitek

A túlsúly nem betegség; alig eszek mégis hízok; kevesebb vizet iszok, tehát fogyok; a gyümölcslé egészséges, bármennyit ihatok belőle; lefogytam, most már bármennyit ehetek. Néhány olyan tévhit azok közül, amik nagyon megnehezítik a vágyott cél - a formás alak és egészséges test - elérését.

#bioétel
2009.01.30.

Bioétellel a kilók ellen?

A bioélelmiszerek kétségtelenül az egészséges táplálkozás elemei. Ám, hogy valóban sokkal hasznosabbak-e, mint a hagyományos körülmények között előállított élelmiszerek, vitatott.