Szülőknek, lánya

#Szülőknek #lánya

355 db cikk a témában

Beszélgetés a drogokról
#drog
2016.06.11.

Beszélgetés a drogokról

Amikor a drogok veszélyeiről szeretne beszélgetni kamasz gyermekével, a szülők nagy része a fiatal korukban hallott felvilágosító órák tananyagát mondja el. Azonban a többség meg is áll ennél a pontnál, és úgy véli, ha átadja gyerekének azt, amit ő tanult, az elegendő is lesz. Biztos benne, hogy a mai generáció esetén is megállják a helyüket az évekkel ezelőtti intelmek, kommunikációs eszközök?

#diabétesz
2016.06.09.

Kevés szülő ismeri a gyermekkori diabétesz jeleit

A cukorbetegek száma évről-évre nő, ezt azonban nem feltétlenül követi a betegség korai jobb felismerése. Az Egyesült Királyság területén készült felmérés szerint a szülők mindössze 14%-a képes beazonosítani a betegség tüneteit.

#szülő
2016.05.29.

Kamaszkor: hogyan kezelje a nehéz helyzeteket?

Egy szülőnek a gyereknevelés során folyamatosan egyensúlyoznia kell a gyermekéről való a gondoskodás és az önállóságra nevelés között. Egyszerre kell segíteni, és hagyni, hogy gyermekünk a saját hibáiból tanuljon.

#szülő
2016.05.27.

Mindig jó őszintének lenni a kamasz gyermekkel?

Mit tesz, amikor kamasz gyermeke odamegy Önhöz, és megkérdezi, hogy hogyan néz ki. Az igazság az, hogy Ön nem teljesen elégedett azzal a szereléssel, amit gyermeke visel. De mit mondjon neki?

#barát
2016.05.21.

Ismerje meg a kamaszok titkait!

A kamaszok szeretnek titkolózni, és szeretik a barátaikkal megbeszélni a problémáikat. Jó azonban, ha a szülők is tudják, milyen titkaik lehetnek gyermekeiknek.

#túlhajszolt
2016.05.17.

Túlhajszolt a gyermeke?

Az ébresztőóra reggel hat harminckor csörög, a gyerek ébredés után végigpörgeti a fejében, hogy mi mindent kell megtennie az első tanítási óra kezdetéig. Az esti házi feladat elkészítése és a másnapi órákra való készülődés sokáig tartott, emiatt a tini még álmos, de már próbálja összeszedni a gondolatait, számba veszi a napi teendőit. Végiggondolja, hogy hogyan tud majd megfelelni az aznapi röpdolgozatnál, feleletnél, témazárónál.

#elkényeztetett
2016.05.15.

Hogyan bánjon egy elkényeztetett tinivel?

Egy elkényeztetett kamasz nevelése igen nehéz feladat lehet, még a legfelkészültebb szülők számára is. Íme, néhány egyszerű lépés, hogy hogyan lehet megbirkózni egy problémás gyermekkel.

#barát
2016.05.14.

Ha nem szimpatikusak gyermeke barátai

A barátságok rendkívül fontosak, különösen azok a kamasz évek alatt. Annak ellenére, hogy a tinik barátságai igen fontosak, erről beszélgetni a tinikkel érzékeny téma lehet.

#szülő
2016.05.06.

Rossz társaságba keveredett gyermeke?

Gyakran hallani: Az én gyerekem nem ilyen, csak rossz társaságba keveredett. Míg az Ön célja az, hogy megvédje gyermekét mindentől, addig az övé az, hogy olyanok társaságában legyen, akik szeretik.

#testvérféltékenység
2016.05.04.

Hogy előzhetjük meg a testvérféltékenység kialakulását?

Az első gyermek születésénél nagyobb próbatételt már csak a még kisebb, új családtag érkezése jelenthet, ami felforgathatja a kialakított rendet és szokásokat, a család szerkezetét és hatással lehet a párkapcsolatra is.

#érettségi
2016.04.26.

Készülődés az érettségire: hogyan segíthet a szülő?

Az érettségire való készülés sok szorongást, izgalmat és idegeskedést okozhat a középiskolásoknak. Habár a kamasz saját felelőssége, hogy megfelelően felkészüljön a vizsgáira, ám a szülő is sokat segíthet gyermekének, hogy eredményes legyen a tanulás.

#szexting
2016.04.20.

Ismertető szülőknek a szexting veszélyeiről

Egyes tanulmányok szerint a tinik közel 10%-a küld vagy fogad kétes tartalmú, szexuális jellegű üzeneteket. A cikkben fény derül arra, hogy pontosan mi is az a szexting, és hogy miért kockázatos. Vajon hogyan érdemes a szülőnek erről a kényes témáról beszélni?

#szigorú
2016.04.14.

Lehet, hogy túl szigorú a gyermekével? 8 jel, ami erre utal

A nevelési és fegyelmezési problémák szinte állandó fejfájást okozhatnak a legtöbb szülő számára. Honnan tudhatja Ön, hogy nem lépi-e át az ésszerűség határát a gyereknevelés során, vagy épp ellenkezőleg, túl lazán fogja-e a gyeplőt? Mindkét esetben a nevelés hatásossága, eredményessége válik kérdésessé. Kulcskérdés, hogy mennyire szabad fizikailag vagy verbálisan fegyelmezni, elnyomni, korlátozni egy gyereket.