szex
#Vágyak

Lassan a testtel! - Miért várj a szexszel?

2010.08.12.
2 perces olvasási idő

Mi van, ha a partner félős vagy szégyenlős? Alakíts ki egy stabil kommunikációs rendszert! Teljesen mindegy, hogy ez a rendszer min alapul. Lehet ez szóbeli, vagy mutogatós rendszer, teljesen mindegy. Lényeg, hogy biztonságban és egyértelműen tudjatok jelezni a másiknak. Talán picit furán hangzik, de szex közben az ember sokszor ostoba, ezért fontos, hogy tudjunk jelezni a másiknak, ha valamiből elég!

A legjobb, ha szex közben akár többször is megváltoztatod az elképzeléseidet! Többször „passzold a labdát” neki is, hogy ne csak te legyél az egyetlen ember a vezetőülésben! A szégyenlős, félős partnereknél több időbe telik mire megnyílnak és tudnak beszélgetni őszintén a szexről. Ahhoz, hogy ezt elérd, sokat segíthet egy hálószobai beszélgetés szigorúan kettesben.

Várd meg míg partnered megnyílik

Ha a partnerünk még túlságosan elzárkózik attól, hogy a szexről beszéljen, akkor óvatosan javasoljuk neki, hogy szeretnénk várni a szexel addig, amíg ő kényelmesen tud majd beszélni róla. A félős partnerekhez gyakran sokkal több idő kell, mint egyébként. Ezért fontos, hogy ne sürgessük, előbb utóbb úgyis meg fog nyílni!

A mai világban nagyon magasak az elvárásaink a fiatal nőkkel szemben. Fontos, hogyha fiatalabb a barátnőnk, várjuk meg azt a pontot, amikor mindketten vágyainktól vezérelve, nem pedig külső hatás vagy egyéb kényszer

által szeretnénk beszélni a szexről, és szeretnénk intimebb kapcsolatot létesíteni. Ha partnered még nem áll készen a szexre, várj amíg készen áll, vagy pedig – ha neked ez annyira fontos – keress egy olyan partnert, aki már felkészült rá.

Ha mégis beleviszed a partneredet egy ilyen szexbe valószínűleg az nem a szégyenlőségről fog

szólni. Sokkal inkább a félelméről, és arról, hogy nem tudja hogyan közölni veled, hogy ő ezt nem igazán szeretné. Ezért valószínűleg hazudni fog neked, és talán kicsit merev lesz szex közben. Ezért nagyon fontos, hogy odafigyelj a szégyenlős partnereidre, ők ugyanis nem fogják veled közölni, hogy nem szeretnék, vagy legalábbis nagyon burkoltan.

Biztosan tudnod kell!

Ha valaki tényleg akarja a szexet, azt meg fogjuk érezni. Szinte kiabálni fog, hogy igen csináljuk, és igen MOST és veled! Ez lesz az a pillanat, amikor bátran kijelentheted, hogy szabad akaratból történik az egész. Ha te úgy gondolod, hogy a fiatal nők nem egészen érettek ehhez, akkor rosszul gondolod. Persze vannak, akik tényleg nincsenek készen rá, de a legtöbbjük akarná veled, egyszerűen csak túl gyors neki az, ami történik. Ha adsz neki időt, hidd el, előbb utóbb magától fogja mondani.

Ne aggódj, észre fogod venni, hogy mikor nem akarja a szexet a partnered! Ez olyasmi, mint amikor táncolunk valakivel. Ha egymáshoz bújunk, és érezzük a másik minden egyes apró lépését, rezdülését, akkor tényleg velünk akar táncolni. Ha nem, és gondolatban ő egy másik pasival táncol, még a lábunkra is ráléphet és abszolút nem lesz ott fejben, csak testben. Valahogy ugyanígy van ez a szexel is. Ha nem igazán akarja, csak talán, akkor szinte csak feküdni fog!

Ha teljesen biztosak akarunk lenni abban, hogy a partnerünket nem erőszakoltuk meg, a legegyszerűbb módja, ha csak akkor vágunk bele a szexbe mikor a lelkesedésünk a lehető legnagyobb, és mindketten alig várjuk, hogy megtörténjen a dolog. Ez egy fontos momentum, hiszen így senki nem fog sérülni, és mindkettőnknek egy maradandó gyönyörű élmény lesz.

Légy ott fejben is!

Ha egy olyan helyre vagy olyan „zónába” keveredsz, amikor a te partnered azt mondja, hogy elég, vagy szóban, vagy akár testileg, fontos, hogy ezt észrevedd! Ekkor ha megkérdezi, hogy de nem gond? Válaszold azt, hogy nem és öleld magadhoz, ha valójában szereted. Máskülönben biztos lehetsz abban, hogy megerőszakoltad!

Szóval röviden és tömören összefoglalva, ha valaki ténylegesen akar velünk szexelni, azt a megfelelő módon a tudtunkra fogja adni. Viszont, ha valaki nincs rá készen, várjunk, hogy előnyt szerezzen és ő kezdeményezzen, különben az eredmény egy maradandó rossz élmény lesz mindkettőtök, de főleg az ő számára!

(folytatjuk)

(Cs.B.)