szüzesség
#Vágyak

A várva várt első alkalom: tényleg fáj a szüzességed elvesztése?

2023.10.23.
1 perces olvasási idő

A kérdés, amely minden tinit foglalkoztat: vajon fájdalmas az első szexuális együttlét?

Bár még nem élek aktív szexuális életet, eléggé félek még csak az első alkalomra gondolni is, hiszen azt hallottam, hogy fáj. A barátommal úgy tervezzük, hogy várunk, míg idősebbek nem leszünk, plusz megígérte, hogy figyelni fog rám, és nagyon gyengéd lesz, mégis, nem tudom kiverni a gondolatot a fejemből, hogy mi van, ha a fájdalom miatt rossz élmény lesz…

Ismerős a szitu?!

Valószínűleg mindünknek eszébe jutnak hasonló gondolatok, mikor még szüzek vagyunk, és nincs tapasztalatunk. Lássuk hát, mi a válasz a kérdésre!

Igaz, ami igaz, az első szexuális együttlét bizony járhat fájdalommal - nem csak azért, mert átszakad a szűzhártya (ne feledd, a szűzhártya gyakran már az első szexuális együttlét előtt átszakad), hanem mert nekünk, nőknek sokszor nem olyan nagy móka a szex, míg nincs egy kis tapasztalatunk és gyakorlatunk benne.

Ami egyikünknek jól esik, azt másikunk ki nem állhatja, és valljuk be, az érzés, hogy egy pénisz van a vaginánkban, nem feltétlen kellemes, sőt fájhat is, amíg ki nem tapasztalod, neked mi és hogy esik jól. A szex nem örökre lesz ilyen bajos, de az első pár alkalomkor készülj fel, hogy várhatóan inkább kínos, mintsem csodálatos lesz!

Pontosan ezért annyira fontos, hogy a legelső alkalmat (és az azt követő párat) olyannal töltsd, aki tisztel és figyel rád, akár meg is áll szex közben, ha neked arra van szükséged!

(KamaszPanasz – K.L.)