szex
#Vágyak

Hogyan mondd el a barátodnak, hogy még nem állsz készen a szexre?

2019.10.25.
1 perces olvasási idő

Elképzelhető, hogy a lehető legjobban alakul minden közted és a barátod között, azonban nem szeretnél semmit sem elsietni. Ha a barátod már közeledne feléd, te viszont még nem gondolod úgy, hogy eljött a szeretkezés ideje, fontos, hogy megbeszéld vele az érzéseidet. Adunk néhány tippet, hogy hogyan!

Először is, beszéljétek át, hol tart a kapcsolatotok. Ha már jó ideje együtt vagytok, komoly kapcsolattal rendelkeztek, de nem csak az eltelt idő az, ami egy kapcsolat komolyságát jelzi.

Úgy gondolom, létfontosságú ez utóbbiról meggyőződni, mielőtt új, intim alapokra helyezitek a kapcsolatotokat. Nagyon fontos az érzelmi stabilitás a fizikai intimitás előtt! Ez azt jelenti, hogy feltétel nélkül bíztok egymásban, bármit mondtok egymásnak, azt tisztelettel kezelitek és fogadjátok be, anélkül, hogy sérülés esne a kapcsolatotokon.

Ha az a problémád, hogy nem tudod megosztani a barátoddal azt, hogy szexuálisan nem lépnél még tovább, akkor nem biztos hogy valóban egy komoly kapcsolattal rendelkeztek.

Lábak a takaró alatt

Félsz a reakciójától?

Teljességgel megértem a félelmedet. Véleményem szerint kortól függetlenül mindenki egy picit negatívan reagál egy ilyen intim visszautasításra. Na de röviden. Mi a fontosabb számodra: az, hogy kitartasz a saját magad által lefektetett határok mellett, vagy az, hogy boldoggá tedd a fiúdat? Nyilvánvalóan fontos, hogy boldoggá tegyétek egymást, de nem szabad feláldoznod a véleményedet és akaratodat a másik miatt!

Ehelyett beszélgess el vele, mondd el neki, mi az, amire hajlandó vagy, és mi az, amire még nem! Eközben figyeld meg a reakcióját. Megkönyebbült? Boldog? Feldúlt? Mérges? Frusztrált? Hagyja, hogy végig mondd, amit szeretnél? Egyet ért azzal, amit mondasz? A reakciója remélhetőleg tükrözni fogja a mondanivalóját is, de sajnos nem mindig ez a helyzet.

Mi van, ha elkeserít a válasza és elbizonytalanít a döntésedben?

Számomra ez a kapcsolat végét jelentené, de ezt nyilván nehéz megítélni, pláne fiatal korban. De ha ezt mondogatja folyamatosan, csak válaszolj ennyit: ha szeretnél, nem erőltetnéd azt amit nem akarok!

Előfordulhat, hogy szakít veled ezért. Ha ez megtörténik, nyilván nagyon fog fájni, különösen azért, mert rájössz, a kapcsolatotok csupán a puszta szexualitáson alapult. Természetesen a vonzalom szükséges minden kapcsolatban, ugyanakkor fontosabb az egymás iránti tisztelet és elismerés! Rövid távon fáj az ilyen szakítás, de hosszú távon kifizetődik!

(KamaszPanasz - Gy.P. - sexetc.com)