kiberszex
#Vágyak

Cyberszex - Rászedés?

2010.10.20.
2 perces olvasási idő

„Helló Aranyhajú kislány, tegnap egész este rád gondoltam. Remélem te pedig rám. Nagyon Szeretlek - a tegnap nagyszerű volt. Nagy szerelemmel, Mágikus fiú!”

Hogy éreznéd magad, ha ez az üzenet esne ki a barátnőd zsebéből? Vagy ha a beérkezett e-mailjei között találnád meg?

Mi a hűtlenség?

Húsz évvel ezelőtt az emberek biztosak voltak abban, hogy miből állt a hűtlenség. Látták a férfit egy étteremben egy másik nővel, rózsaszín rúzsfolt a gallérján, furcsa néma telefonhívások, tisztázatlan távollét.

Manapság az Internet-korszak megjelenésével, még az otthonod kényelmét sem kell elhagynod, ha enyelegni akarsz valakivel. Sem a partnerednek. De ugyanolyan nagy zavart okoz-e a romantikus üzenet a levelesládában, mint a rúzsfolt a galléron?

Olyan-e egy Internetes viszony, mint a valós ügy?

Elítélendő az a sok levél, amit az elhanyagolt partnerek féltékenységből és kétségbeesés miatt írnak a magazinok olvasói levelek rovatába és az Internetre? A válasz egyértelmű „Igen”.

Mi teszi a partnereket féltékennyé és szorongóvá?

"Három dolog”, mondják a pszichológusok. „ Először is, ha úgy érzed, a partnered elhanyagol és átnéz rajtad; másodszor, ha a partnered egy külső személlyel osztja meg élete bizalmas részleteit; és harmadszor, ha azt látod, hogy a partnered a kapcsolatotokat egy eszményített online karakterre váltja.”

Az internetes enyelgésekben – akár egyértelműen szexuális, akár nem - résztvevő emberek azzal érvelnek, hogy az nem valódi, és nem is igazán fontos számukra. Mégis, hajlamosak meglehetősen hevesen reagálni, mikor a tényleges partnerük azt követeli tőlük, vessenek véget az internetes viszonyaiknak. A kérdés nem az, hogy az illető személy hogyan látja vagy ésszerűsíti helyzetüket, hanem hogy hogyan érzi, kinek hat ki ez negatívan az életére.

A végeredmények ugyanazok

Akár interneten keresztül enyeleg a barátnőd, akár egy régi barát miatt maradozik ki, a helyzeted teljesen hasonló. Magányos vagy, úgy érzed, az érzelmi és nemi vágyaid beteljesületlenek és végül csak a mindennapi munka marad neked.

Az internetes kapcsolatok vonzereje az, hogy nincsenek olyan nehézségek, mint személyes kommunikáció és lehetővé teszi az emberek számára, hogy egy fantázia világba képzeljék magukat.

A félénk emberek merészekké válhatnak és megnyílhatnak, a kövér, kopasz és a nem vonzó 50 évesek tornatanárokká, és a slampos háziasszonyok cicababákká válhatnak egy gombnyomásra.

A szexuális kapcsolat felfüggesztése elfojtható, mivel a cyberszex sokkal kevésbé fenyegető és bizalmas, mint az igazi. Megvan a lehetőséged arra is, hogy lelépj az internetről, amikor akarsz, ami a valós életben nem lehetséges.

A virtuális kapcsolat várható jövője

„Ironikus, hogy millió-dolláros gépeket kellett gyártanunk, hogy olyat alkossunk, ami olyan természetes, mint a szex” – mondja Howard Rheingold, jövőkutató. A teledildonic használatát is előre jelzik –ami nen más, mint a teljes testet serkentő ruha, amely lehetővé teszi, hogy a szerelmesek találkozzanak a cybertérben és szeretkezzenek, még ha nagy távolságra is vannak egymástól.

Miért hívják akkor „virtuális” kapcsolatoknak?
A „virtuális” szó olyan dologra utal, ami nem valódi, még ha a valódira is hasonlít. Az általában „tökéletes” online partnerek jelentenek mindent, de nem a való életben. Nekik is van rossz kedvük, rossz szájszaguk, kiállhatatlan családtagjaik, tartozásuk.

Mit tegyél, ha a partnered online kapcsolata az őrületbe kerget?

• Ne feledd, hogy a partnered viselkedése, nem pedig a tied okozza a problémát.
• Hangsúlyozd, hogy a partnered viselkedése hogyan hat rád! Koncentrálj az érzéseidre!
• Az állandó civakodás és visszavágás csak azt a célt szolgálja, hogy az online partner még vonzóbbá válik.
• Ne próbálj szerezni magadnak online partnert – ez csak több okot ad a társadnak arra, hogy az övéivel folytassa a kapcsolatot.
• Ne engedd, hogy a partnered elnyomja a dühödet és a féltékenységedet azzal, hogy azt bizonygatja, túlreagálod a helyzetet.
• Ha egyik sem vezet célra, te is bármikor felléphetsz az internetre, és te magad is cseveghetsz a „Mágikus fiúval”. Néhány rideg tény az „Aranyfürtös kisleányról” csillapíthatja „Mágikus fiú” szenvedélyét.

Ha a társad teljesen képtelen megérteni a nézőpontodat, itt lehet az ideje, hogy útnak indulj, s találj egy olyan partnert, aki valódi kapcsolatot létesít veled.

(B.M.)

Kapcsolódó címkék

szerelem