szex
#Vágyak

A fiúk nem csak AZT akarják!

2020.05.20.
2 perces olvasási idő

Fiúként nemet mondani a szexre nem is olyan nehéz, mint elsőre gondolnád! A barátoktól, filmekből, de még a zeneszövegekből is nyomás nehezedik a kamasz fiúkra, mely szerint minél hamarabb kell elkezdeni és minél több partnerrel, ám ez nem igaz! Ha fiúként nemet tudsz mondani a szexre, és nem csak azt akarod, azzal bizonyítod igazán, hogy érett vagy felelősségteljesen kezelni a dolgot!

Harc az előítéletek ellen: Muszáj macsónak lenni?

fiúk és szexBármelyik kamaszokról szóló filmet is nézd, közös vonásuk, hogy a bennük szereplő fiúknak kemény, macsónak, az igazi érzelmeit eltitkolónak kell lenni, ha nem akarják, hogy kiközösítsék, őket. Ezeknek a filmeknek a tanúsága szerint a fiúk csak a szexre tudnak gondolni, és ha valaki a kínálkozó alkalmat elszalasztja, az komplett idióta. Emlékezzetek csak vissza az Amerikai Pite című filmre, ahol Jim, miután elszalasztotta a Nadjával való kínálkozó alkalmat, mindenki rajta röhögött.

A szülők is hibásak

Az apák fiaiknak egyszerűen csak annyit mondanak, hogy használjanak óvszert, míg arról hallani sem akarnak, hogy lányaiknak szexuális élete lehet. Vannak anyák, akik kétségbe vannak esve attól, hogy fiuk esetleg homoszexuális, ha az még 16-17 évesen nem vesztette el a szüzességét! Tehát egészen másként kezelik a fiúk szexualitását, mint a lányokét!

Ellentmondó elvárások

Annak ellenére, hogy a lányok többsége még mindig inkább a „rosszfiús”, kemény srácokhoz vonzódik, azt elvárják, hogy partnerük ugyanakkor megértő és érzékeny is legyen, ki tudja várni azt a pillanatot, mikor a lány is érettnek érzi magát a szexuális kapcsolatra. Ám amennyiben egy fiú így viselkedik, nem a testi, hanem a lelki dolgokat helyezve előtérbe, a lányok többsége számára elveszítik vonzerejüket és „csak” haverként tudnak rá gondolni!

Lányok, higgyétek el, nagyon nehéz ezeknek az ellentmondó elvárásoknak megfelelni! Fiúk, jó, ha tudjátok, hogy nemcsak ti vagytok összekavarodva! A lányoknak is nehéz, hogy megfeleljenek annak az elvárásnak, mely szerint vagány, menő pasijuk legyen, miközben gyengéd érzelmekre vágynak!

Nemet mondani …

…esetleg kényelmetlen lehet, ha olyan társaságba keveredtél, ahol mindenki csak arról beszél, milyen nagyszerű éjszakája volt. Ám nem árt végiggondolni, vajon igazat beszélnek-e? Mindannyian tudjuk, hogy a fiúk hajlamosak nagyot mondani, csak hogy vagányabbnak tűnjenek. Ott van példának a 40 éves szűz című film. Emlékszel a póker jelenetre? Ahol Andy úgy próbál meg imponálni a munkatársainak, hogy arról beszél, milyen rengeteg nővel volt már viszonya, noha valójában még szűz. Nos, amit a társaidtól hallasz ebben a témában, annak nagy része is csak kitaláció, úgyhogy ne hagyd, hogy befolyásoljanak!

Persze, most kérdezheted, miért kéne egy fiúnak visszafognia magát, pláne ha az illető leányzó kedves, aranyos, csinos és csak kalandra vágyik?

Fontold meg!

Gondoltál a szexuális úton terjedő betegségekre? És a nem kívánt terhességre? Kamaszkorban apává válni egyenlő a jövőbeni tervek feladásával! Ne feledd, az egyedüli 100 százalékos módszer az önmegtartóztatás!

És mi a helyzet a tisztességes bánásmóddal? Ha nem szereted az adott illetőt, oda figyelnél-e vajon arra, hogy neki is maximálisan jó legyen? Vagy csak arra figyelnél, hogy Neked mi a jó? Igazságos ez? Arról nem is beszélve, hogy nehéz jól teljesíteni, ha nem is figyelsz a másikra. Ráadásul még az is lehetséges, hogy a lány érzelmileg mégiscsak kötődni fog hozzád, és mélyebb kapcsolatot akar. Ez számos kellemetlen szituációt okozhat.

Úgy érzed, még mindig engedned kell a nyomásnak?

A szexualitás mindenkinek a saját magánügye, és fontos tudnod, bármiféle nyomás is nehezedjen Rád ezzel kapcsolatban, semmi rossz nincs abban, ha nemet mondasz. A fiúknak is megvan ez a joga! Úgyhogy csak lazán! Hidd el, ha sikerül közvetlen környezeteddel (család, barátok) őszintén beszélni arról, hogy ezáltal nem leszel kevésbé férfias, egyre többen fognak elgondolkodni az érveiden. Igen, a fiúk is képesek a változásra, még ha lassan is! Mindez pedig nagyszerű lépés afelé, hogy megváltozzanak a férfiasság ismérveiről kialakult elképzelések!

(Kamaszpanasz; Forrás: sexect)