óvszer
#Vágyak

Mit csináljak, ha lecsúszott a kondom? - A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából

2023.03.07.
1 perces olvasási idő

Nemrég szeretkeztünk a barátommal. Természetesen védekeztünk, óvszert használtunk. Mielőtt azonban elmentünk, kihúzta a péniszét belőlem, az óvszer azonban benn ragadt. Terhes lehetek? Van okom aggodalomra?

Kedves Kérdező!

A válasz röviden az, hogy ha a kondom bent maradt, az esély a szexuális úton terjedő betegségek terjedésére és az esetleges terhességre fennáll.

Először is, jól teszitek, hogy a szex minden fázisában használtok kondomot, ez ugyanis a legjobb módja, hogy megóvjátok magatokat a nem kívánt terhességektől és a szexuális úton terjedő betegségektől. Néha azonban – ahogyan a ti esetetekben is – a kondom lecsúszhat. Ez általában akkor következik be, ha a férfi nem a megfelelő méretet használja, vagy nem megfelelően helyezte fel a kondomot.

A kondomot mindig erekcióban lévő péniszre helyezzük fel, és úgy, hogy az egész péniszen rajta legyen, ne csak egy kis részén. Erre a barátodnak kell figyelnie. Hívd fel a figyelmét erre, és mondd el neki, hogy a kondomoknak pontosan és szorosan kell illeszkednie a péniszre, hogy elkerüljétek az ilyen, és ehhez hasonló baleseteket.

Továbbá, mindig tartsátok be az előírást. Így például azt, hogy az ejakuláció után, még az erekció állapotában azonnal húzza ki a péniszét. Kihúzás közben pedig mindig fogja a kondomot, így a lecsúszás nem következhet be.

Ha azonban a kondom benned maradt, amint lehetőséged van rá, azonnal vedd ki! Ezután ellenőrizd, hogy a kondom ép-e.

Keress fel egy nőgyógyászt, aki majd felír neked egy esemény utáni tablettát, a gyógyszert minél hamarabb váltsd ki. Ugyanis minél hamarabb sikerül bevenni a gyógyszert, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy nem következik be terhesség.

Ha további kérdéseid lennének, fordulj bizalommal szakértőinkhez, sürgős esetekben pedig nőgyógyászodhoz, orvosodhoz!

(KamaszPanasz)