#Vágyak

A fájdalmas szex okai

2016.08.25.
2 perces olvasási idő

Kedves szakértő! Én és a barátom körülbelül 2 éve vagyunk együtt. Először pár hónapja szexeltünk, akkor még nem is volt semmi gond. Most azonban, amikor körülbelül ötödjére próbáltuk, egyszerűen képtelen voltam rá, mert nagyon fájt.

De ez a fájdalom most nem olyan volt, mint először. Nem tudom, mi lehet a gond, hiszen egyikünknek se volt korábban szexuális kapcsolata. Bennem van a hiba? Kérem, segítsen!

Kedves Kérdező!

A szexnek egy kellemes, jó érzésnek kellene lennie, de ahogy olvastam a leveled, a te eseted korántsem tűnt annak. A fájdalomnak rengeteg oka lehetett. Lehet, hogy mindez csak egyszeri eset volt, de lehet, hogy máskor is elő fog fordulni. Ekkor azonban már komolyabb segítségre lesz szükséged. Most pedig lássuk, mi is okozhatta a fájdalmad, és hogy ezeket hogyan tudod orvosolni!

Fertőzések

A szex különösen fájdalmas lehet, ha valamilyen betegséget vagy fertőzést kaptál el. Ezek a betegségek szexuális úton is terjedhetnek. Vannak, amelyek védekezés nélküli orális, anális vagy vaginális szex során, de vannak olyan betegségek is, melyek bőrön keresztül, szexuális érintkezéssel terjednek.fájdalmas szex

Természetesen léteznek olyan betegségek is, melyeknek a szexhez semmi köze, mégis fájdalmassá tehetik az együttlétet. Ilyenek például a húgyhólyag megbetegedései, fertőzései. Legyen szó bármilyen fertőzésről, sajnos mindegyiket elkaphattad, még akkor is, ha mindkettőtök számára ez volt az első alkalom, hiszen ezek a betegségek igencsak gyakoriak.

STD teszt

Hogy megtudd, neked pontosan mi is okozza a fájdalmat, első lépésként a legjobb, ha felkeresed az orvosod és bejelentkezel egy tesztre. A teszt ingyenes és teljesen bizalmas. Ne habozz! Az a pár perc megéri, hogy utána boldog nemi életet élj! A legtöbb betegség ugyanis krémekkel, antibiotikumokkal könnyen gyógyítható. Ha pedig már egyszer sikerült túltenned magad ezeken a kellemetlenségeken, a jövőben mindig használjatok óvszert! Ne csak vaginális, hanem minden másfajta szex során is, ezáltal a fertőzésektől mindketten védve lesztek!

Szex

Természetesen fájdalmat nem csak betegségek okozhatnak. Egy másik gyakori oka a fájdalomnak a kellően felfokozott állapot hiánya és a nem megfelelő elernyedés. Ezen azonban könnyen lehet segíteni! Ha elegendő időt szenteltek az előjátéknak és kellőképpen sikerül egymásra hangolódnotok, a siker garantált!

A vagina tulajdonképpen nem más, mint az izmok csőszerű csoportosulása. Ha idegeskedsz, vagy nem tudsz kellőképpen ellazulni, ezek az izmok megfeszülnek, ezáltal a behatolás nehézkes vagy fájdalmas lehet. Ha azonban nyugodtan el tudsz lazulni, az izmaid is ellazulnak majd, így a szex élvezhető lesz! Legközelebb pedig próbálj meg ne gondolni arra, hogy egyszer nem ment! Ha nem ezen idegeskedsz, hanem a partneredre koncentrálsz, a következő alkalommal valószínűleg minden rendben lesz.

Síkosítók

Szexuális izgatás hatására a nők váladékot termelnek, amely megkönnyíti a behatolást. Ahogyan azonban külsőben is különbözünk, minden egyes nőnél különbözik a váladék mennyisége is. Így előfordulhat, hogy egyes esetekben csak nagyon minimális mennyiséget képes produkálni a szervezet.

Ha ez az eset áll fenn, próbáljatok ki síkosítókat. Ezáltal csökkenthetitek a súrlódást, a szex pedig sokkal élvezetesebb lesz. Fontos, hogy csakis víz bázisú síkosítókat használjatok, ezek szinte bárhol beszerezhetőek a drogériáktól a szupermarketeken át a gyógyszertárakig, tényleg szinte bárhol. Fontos, hogy ne használjatok olaj tartalmú síkosítókat, így például vazelint, ez ugyanis nagyban károsíthatja a kondomok szerkezetét, amely az óvszer kilyukadásához, elszakadásához vezethet.

Beszélj róla!

Ha a szex még ezek után is fájdalmas, a legjobb, ha meglátogatod az orvosod és beszélsz neki a problémáidról. Természetesen elmenni egy orvoshoz mindig zavarba ejtő, de ez az érzés valójában semmi a szex közben érzett fájdalomhoz képest. Továbbá vigasztaljon a tudat, hogy nők ezrei keresik fel ugyanilyen problémával orvosukat, így nem lesz ebben semmi meglepő a doktor számára. Továbbá mindig tudasd a barátoddal is, ha a szex számodra fájdalmas. Így ugyanis ő is változtathat a dolgok menetén és megpróbálhatja még élvezetesebbé tenni számodra a szexet.

Remélem, segítettem. Ha esetlegesen további problémáid lennének, vagy kérdéseid akadnának, mindenképpen látogasd meg az orvosod, vagy írj nekünk!

(KamaszPanasz)