szüzesség
#Vágyak

Elmondjam, hogy szűz vagyok?

2016.09.20.
2 perces olvasási idő

Ha netán intim kapcsolatot létesítek a barátommal, elmondjam neki előtte, utána vagy valaha is, hogy nekem ez volt az első? - kérdezi egy tanácstalan lány. A szakértő válaszol.

Nem szégyellem, de nem is vagyok büszke szüzességemre, ez inkább csak egy zavaró tényező, amivel nem tudom, hogy mit kezdjek. Hogyan mondjam el neki úgy, hogy ne bántsam meg? Őszintén, én igazából nem mondanám el neki, de mégis van egy kis lelkiismeret furdalásom, mert úgy gondolom, hogy ez talán nem lenne túl őszinte vele szemben. Mit tegyek?

Kedves Kérdező!

Eldönteni, hogy pontosan mit is szeretnél elmondani a leendő szexuális partnerednek, tényleg nem egyszerű dolog. Az, hogy önként nem szeretnéd megosztani a saját szexuális történeted, még nem feltétlen számít a másik becsapásának, hiszen az, hogy pontosan mit mondasz el magadról, csak tőled függ. De ha nem válaszolsz az ezt firtató kérdésre, az már sokkal inkább lehet kínos, ha erről a témáról beszélgettek. Például, ha a partnered az előző szexuális élményeidről kérdez, fontos, hogy legyél rá felkészülve, mit mondasz majd. Ilyenkor ugyanis a legjobb, ha őszintén elmondod, hogy mi is a helyzet veled ilyen téren.

A legtöbb ember minél többet szeretne tudni a partnere szexuális életéről. Ugyanis csak így lehet egyértelműen és nyíltan megbeszélni a védekezést, megakadályozni a szexuális úton terjedő betegségek terjedését, és végül de nem utolsósorban, csak így tudhatjuk meg, hogy pontosan mire is vágyik a szerelmünk. A partnerednek joga van tudni arról, hogy hogyan létesítettél szexuális kapcsolatot, értem ez alatt a védekezés módszereit és az esetleges betegségek megelőzése érdekében tett intézkedéseket.

Említetted azt is, hogy nem igazán tudod, miként mondd el neki, anélkül, hogy bárhogyan is megbántanád. Ha eldöntötted, hogy elmondod a partnerednek, hogy szűz vagy, fontos, hogy ezt ne egy hétköznapi beszélgetés keretében tedd. A legjobb, ha egy olyan beszélgetés alatt hozod fel a témát, mikor mindkettőtök szexuális múltjáról és/vagy jövőjéről, vagy a szexről beszélgettek. Az alábbi kérdések azok, amelyeket illik megválaszolni mindkettőtöknek egy ilyen beszélgetés során, a biztonságos kapcsolatotok érdekében:

  • Milyen fajta védekezési módszert használt az előző partnereinél? (már ha volt)
  • Tesztelte-e már magát nemi betegségekre? Ha igen mikor? (A HIV teszt csak fél év után mutathat biztosat, a nemi szemölcsök kimutathatási ideje pedig 8 hónap)
  • Volt már valaha valamilyen nemi betegsége?
  • Ha igen, milyen és hogyan gyógyították?

Most pedig következzenek azok a kérdések, melyeket nem kötelező megválaszolnod, viszont nem árt, ha magadban mindre válaszolsz, hogy eldöntsd, mit is akarsz valójában.

  • Szeretnél a partnereddel szeretkezni?
  • Készen állsz a szexre?
  • Mit vársz ettől a kapcsolattól? Szexet? Randit? Vagy sokkal többet?
  • Úgy érzed, hogy kötelező szexelned? Nyomást érzel, ha nem teszed?
  • Ha igen, akkor mi a nyomás oka? A barátom? A barátaim? Önmagam?
  • Milyen fajta védekezési módszert használnék?

Ha aggódsz amiatt, hogy a partnered mit fog szólni hozzá, akkor egyszerűen csak próbálj meg minél őszintébb lenni. Hidd el, ha szeret, nem fogja zokon venni, sőt! Sokkal többre fog értékelni, hogy elmondtad neki, és ő is jobban fogja magát érezni ilyen téren!

(KamaszPanasz - Cs. B., goaskalice.com)