terhesség
#Vágyak

Terhes lehetsz, ha…

2016.10.18.
1 perces olvasási idő

Bár manapság számtalan módja van a védekezésnek, sok fiatal mégis, akaratlanul teherbe esik. Emellett sok módszerről alakultak ki tévhitek, miszerint ezekkel nem is lehet teherbe esni. Pedig igen!

Lássuk, melyek a leggyakoribb szituációk, melyekről sokan azt gondolják, hogy kizárja a teherbeesés lehetőségét. Jobb, ha nem kísérletezgetsz hasonlókkal, helyette óvszerrel vagy fogamzásgátló tablettával védekezel a nem kívánt terhesség ellen.

Ha menstruálsz

Mivel a peteérés szinte kiszámíthatatlan, akkor is teherbe eshetsz, ha még tart a menstruáció. Bár igaz, hogy menstruáció alatt kisebb eséllyel történhet megtermékenyítés, ez mégsem véd meg teljesen a terhességtől. Ráadásul ilyenkor a méhszáj is nyitva van, így a baktériumok is könnyebben bejutnak, szóval ezeken a napokon, inkább kerülendő a szex.

Ha a fiú "vigyáz"

Azelőtt is kerülhetnek spermiumok a hüvelybe, mielőtt a fiú ejakulálna, ezek az úgynevezett előcseppek. Ráadásul hatalmas önfegyelem kell ahhoz, hogy a megfelelő pillanatban vegye ki a péniszét. Nem elég, ha a fiú vigyáz, vagyis a megszakításos közüléstől is teherbe eshetsz.

Ha speciális pózban közösültök

Akár a fejen állva is csinálhatjátok, ha a spermiumok bejutnak a hüvelybe, akkor nagy eséllyel terhes lehetsz. Hidd el, a spermákat nem lehet kicselezni, ne higgy semmilyen ehhez hasonló dumának!

Ha terméketlen napokon közösültök

A naptármódszer azok számára ideális, akik nem akarnak teherbe esni, de nem lenne baj nekik, ha becsúszna egy baba. A lényege, hogy a a peteérés előre kiszámítható, és az azt megelőző, illetve követő 4-5 napban nem történik közösülés.

(KamaszPanasz)