szex
#Vágyak

Terhesteszt: mikortól mutat eredményt?

2016.03.28.
1 perces olvasási idő

Mennyi idővel csinálhatok leghamarabb terhességi tesztet a közösülés után, és milyen biztonsággal számíthatok reális eredményre?

Kedves Kérdező!

Ez a teszttől függ! Némelyik elég érzékeny ahhoz, hogy megtermékenyítés után egy héttel már kimutassa, ha terhes vagy. Olvasd el a teszt dobozát, ott le van írva, mennyi idő után lehet használni.

Néhány teszt esetében nem kell megvárni, hogy késsen a ciklusod, de könnyebben kimutatja a terhességet a menzesz várt dátuma után.

A helyesen használt otthoni terhességi tesztek jól működnek. Kényelmes a használatuk és az eredmény nem nyilvános. Az otthoni terhességi tesztek azonban néha hibás eredményt mutatnak (általában negatívat hamisan), ezek oka nagyrészt az, hogy túl hamar használják őket. Ha a teszt eredménye pozitív, beszélj meg egy időpontot a helyi nőgyógyászati klinikán egy orvossal a teszt megerősítéséért.

Ha neked úgy jobb, elmehetsz egy terhességi vizsgálatra, mielőtt otthon tesztelsz. Minden esetben csak hasznodra válhat, ha minél hamarabb megtudod, hogy terhes vagy-e.

(KamaszPanasz)