szex
#Vágyak

Mikor tegyem fel a kondomot?

2016.11.05.
1 perces olvasási idő

A barátomnak mikor lenne esedékes felhelyeznie a kondomot az együttlét közben? Rakja fel ő, vagy nekem kellene? Válogatás a szakértő válaszol rovat leggyakoribb kérdései közül.

Kedves Kérdező!

Tulajdonképpen a kondom felhelyezése a szexuális előjáték egy része is lehet. A kondom mindenféle orális, anális vagy vaginális érintkezés előtt kerüljön fel! Igazából nincs rossz vagy jó idő a felhelyezésére.

Minden egyes közösüléskor használj új óvszert, amelyet a megmerevedett péniszre kell felhelyezni. Még a behatolás előtt húzzatok gumit, ugyanis már az előváladékban is lehetnek életképes hímivarsejtek, amelyekből akár egyetlen is képes terhességet okozni!

Tarts magadnál mindig egy extra kondomot arra az esetre, ha valami gond történne az első darabbal.

Ki helyezi fel a kondomot?

Nos, ez teljes mértékben rajtad és a partnereden áll. Ha szeretnétek, az előjáték része is lehet, ilyenkor a lány is felhelyezheti, de ha kényelmetlennek érzitek, csinálhatja a fiú is. Arra figyeljetek, hogy ne sértsétek meg az óvszert, az ondótartályba (az óvszer csúcsa) ne kerüljön levegő, és hogy előtte még a kezetekkel se érjetek a másik nemiszervéhez, majd pedig a sajátotokhoz, ugyanis így a fertőzés kockázata sokkal nagyobb!

Mindent összefoglalva a lényeg, hogy mindegy mikor és ki teszi fel, ha körültekintően jártok el, így garantált lesz a jó érzés mindkettőtöknek!

(KamaszPanasz - Cs. B.)