szex
#Vágyak

A vékonyabb óvszer is biztonságos?

2021.03.24.
1 perces olvasási idő

Az lenne a kérdésem, hogy a vékonyabb vagy az extra érzékeny kondomok is ugyanolyan jól védenek-e, mint a hagyományos társaik? Mert én valahogy úgy képzelem el, hogy a vékonyabbnak nagyobb az esélye, hogy elszakad, mint a hagyományosnak. Bocsánat, ha ez egy ostoba kérdés, de fontos tudnom az igazságot.

Kedves Kérdező!

Mielőtt egy kondom kikerül a gyárból, számtalan teszten kell átmennie. Ilyen például a síkosító minőségellenőrzése, a csomag sértetlenségének ellenőrzése, a rugalmasságpróba, vagy a szivárgás teszt. Ezeknek a teszteknek mindegyikét gépek végzik.

És legyen szó extra vékony vagy hagyományos kondomról, a szabványnak mindegyiknek meg kell felelnie, így egyértelmű, hogy mindkét fajta ugyanolyan biztonságos és hatásos.

Nemrégiben több üzletben kapható óvszert vizsgáltak meg, márkára való tekintet nélkül. Mind egytől-egyig megütötte az alap kívánalmakat. Ami pedig talán még meglepőbb, hogy a vékony kondomok nagyon jó eredményeket érték el.

A gyárakban az előkészületekhez és a kondom gyártásához is hozzátartozik a teszt és mindenféle egyéb apró kivizsgálás, hogy a legkisebb hibát is észrevegyék az óvszeren. Pontosan ezért, a gyárak körültekintésének köszönhetően magától nagyon ritkán szakad el a kondom. A probléma általában a helytelen használatból és az emberi hibából ered.

A kérdés pedig nem volt ostoba! Nyugodj meg, legyen szó bármilyen kondomról, ha megfelelően használod, nem lehet baj.

(KamaszPanasz)