terhesség
#Vágyak

Egyre magasabb a tini terhességek és abortuszok száma

2010.01.28.
1 perces olvasási idő

Másfél évtizedes csökkenő irányzat után 2006-ban három százalékkal nőtt a terhességek és abortuszok száma a 15-19 éves korosztályban az Egyesült Államokban.

A Guttmacher Intézet adatai szerint a kamaszok hét százaléka esett teherbe 2006-ban, ezer fiatalra 71,5 terhesség esett, míg 2005-ben ez a mutató 69,5 volt. A korábbi csúcsot képviselő évben,1990-ben a korosztály 12 százaléka lett terhes.

Miről szóljon a szexuális oktatás?

A kutatók és aktivisták egy része szerint ez a növekedés a Bush-kormány hibás szexuális oktatási politikájának következménye, ahol a felvilágosítás leginkább a házasságig tartó önmegtartóztató életmód propagálásában merült ki.

A rendszer egyszerűen nem vett/nem akart tudomást venni arról, hogy a tinik jelentős része él nemi életet, akik azonban a megfelelő védekezésről szóló felvilágosítás hiányában sokkal inkább ki vannak téve a nemkívánt terhesség és nemi betegségek kockázatának.

Mások szerint azonban a szegénység terjedése, a spanyol anyanyelvű bevándorlók számának növekedése, az AIDS-szel kapcsolatos tévhitek, és az óvszerhasználat hiánya a felelős.

Mindenesetre egyre többen vannak azok, akik azt mondják, hogy az önmegtartóztatás politikája megbukott, és helyette a különböző születésszabályozási módszerek megismertetésével kellene foglalkozni.

Azok viszont, akik a megtartóztatást pártolják, úgy vélik, hogy az önmegtartóztatás és a kevesebb partner egészségesebb szexuális életet eredményez, mint az óvszerek osztogatása. Annak érdekében, hogy megelőzhető legyen a terhességek számának további növekedése, valamint az AIDS és egyéb betegségek terjedése, minél későbbi szexuális életre kell ösztönözni a fiatalokat.

Mi a Te véleményed? Írd meg nekünk, szerinted melyik módszer célravezetőbb?

(KamaszPanasz; Forrás: USA Today)