fiata
#Vágyak

A tabletta és az orgazmus

2010.09.12.
2 perces olvasási idő

Ha téged is érdekel, hogy mi a fogamzásgátló tabletta hatása az orgazmusra, vagy hogy egyáltalán van-e, most megtudhatod az igazságot.

A hormonális fogamzásgátló tablettából nincs olyan, ami mindenkinek jó, és persze annyiféleképpen hívják, mint amennyi módszer van. Ezért van az, hogy különböző dolgokat hallasz a hatásáról, ennek eredménye lehet a barátaid eltérő tapasztalatai, különböző tablettákkal.

Mivel sok nő gyakran nehéznek találja, hogy elérje az orgazmust, valószínű, azért érdeklődnek sokan ezzel a témával kapcsolatban, mert nehezen jutnak el a csúcsra. Hogy megnevezzük ezt, előbb érdemes megismerni a két általános fajtáját a tablettának:

Minitabletta

Ezeket naponta kell szedni, és csak progeszteront tartalmaznak. A hormon adagok márkánként változnak, de esetleg egy dobozon belül is (a multifázisú fogamzásgátlók a természetes hormonális ingadozáshoz alkalmazkodnak a ciklus során). A tabletták száma dobozonként 21-28-ig változhat, beleértve a 7 darab placebo tablettát is, amiket a menstruációs időszak alatt kell szedni, és nem tartalmazzák a hatóanyagot.

Kombinált tabletta

A minitablettához hasonlóan, a kombinált tablettát is naponta kell szedni, a dózist pedig az orvos határozza meg. Ezek a tabletták azonban ösztrogént és progeszteront is tartalmaznak.

Röviden, a mindkét fajta fogamzásgátlóban található hormonok „kicselezik” a testet, hogy azt „higgye”, terhes, és így nem lökődik ki a petesejt a petefészekből. Ha helyesen szedik, akkor nem engedi a petesejt megtermékenyítését, és így nincs lehetőség a terhességre. Habár, a szexuális igények, válaszok, és érzelmek, mind a nő, mind a férfiak számára erősen kapcsolódik a testben található hormonmennyiséghez.

Mind a minitabletta, mind a kombinált tabletta összefüggésbe hozható a csökkent libidóval néhány nőnél. Ennek ellenére, a kutatások nem mutatnak egyértelmű kapcsolatot a fogamzásgátló és a nők orgazmus elérési készsége között.

Azt mondják, az orgazmus fizikai és pszichológiai kiváltó okok együttes eredménye. Ha valamelyikre lakat kerül, akármilyen okból kifolyólag (mint a csökkent libidó), lehet hogy nem lesz olyan egyszerű elérni. Pont úgy, mint ahogy a fogamzásgátlási módszerek változnak, így van ez az egyéni tapasztalatokkal is velük, mint ahogy azt a barátaidnál is tapasztaltad, de nincs minden veszve!

Néhány technika növelheti az orgazmus elérésének valószínűségét, beleértve, ha nagyobb hangsúlyt fektettek az előjátékra, és a klitorisz kézzel történő izgatására a szexuális tevékenységek során.

Sok nő számára, tekintet nélkül arra, hogy szedik-e a tablettát vagy sem, még manuális izgatás hatására is nehéz eljutnia a csúcsra. Segíthet, ha megtanulod, hogy mi „gyújtja” meg a te tüzedet, például, ha maszturbációval kísérletezel. Remélhetőleg gyakorlással és kísérletezéssel, a barátaid, akik esetleg szedik a fogamzásgátlót (és minden nő, akire ez igaz) megtanul eljutni a csúcsra, nem csak akkor, ha hegymászó.

(Sz.D.L.)