szex
#Vágyak

Női kondom és esemény utáni tabletta

2009.09.17.
1 perces olvasási idő

Már akkor is, amikor a szexet még csak tervezed, felkészültnek kell lenned, ami a fogamzásgátlást illeti. Kondomok, tabletták, vagy egyéb módszerek tömkelege áll rendelkezésedre. De hibázni emberi dolog. Elég egy pillanat és már meg is van a baj.

Ha ez valóban bekövetkezik, és attól tartasz, hogy teherbe eshetsz, sürgősen keresd fel nőgyógyászodat, aki felírhatja az esemény utáni tablettát, amit az aktus után 72 órán belül be kell venni. Azonban tudnotok kell, hogy ez csak B terv! Nem szabad erre bízni a fogamzásgátlást! Kell, hogy legyen egy A terved is, aminek a segítségével elkerülheted, hogy a B-tervre kelljen számítanod!

Itt az új női kondom!

Amikor meghallod azt a szót, hogy kondom, valószínűleg a fiúk nemi szervére helyezendő kondomra gondolsz. De tudtad, hogy létezik már női kondom is? Ez az egyetlen olyan fogamzásgátló módszer, amelyet a nők számára fejlesztettek ki, véd a terhességtől és az STD-ktől egyaránt. De akkor miért nem olyan elterjedtek?

Talán az ár lehet az, amely a fiúk által viselt kondom mellett szól. Míg a fiú kondomok nagy része 150-200 ft/darab körül van, vagy van ahol még olcsóbb is, addig a női kondomok árai 800-1200 Ft körül mozognak. És sajnos nem is mindenhol lehet kapni.

Mit is jelent ez valójában?

Ha egy vagy két év elteltével tényleg elterjed ez a női kondom, a lányoknak is lesz egy módszerük, amivel biztosan tudnak majd egyszerre védekezni a szexuális úton terjedő betegségekkel és a nem kívánt terhességgel szemben.

Nyugi lányok, nem jár ez semmiféle kellemetlenséggel! A női kondomok kifejezetten rátok lettek szabva! Nem kell izgulnotok, hogy esetleg kényelmetlen lesz! Természetesen 100%-ig ez sem véd, az egyetlen ilyen módszer, ha nem szexelsz! Ha viszont a szex mellett döntötök a partnereddel, fontoljátok meg a női kondomok használatát is!

Nos, remélhetőleg nemsokára a női kondomok is ugyanolyan elérhetőek lesznek, mint a férfi gumi óvszerek. Ha ugyanolyan hozzáférhetőek lesznek, és ugyanannyiba kerülnek majd, használni fogod őket?

(KamaszPanasz - Cs.B.)