Mozgás, edzés

#Mozgás #edzés

130 db cikk a témában

Edzés ugrálókötéllel: gyere formába 24 perc alatt
#edzés
2023.09.07.

Edzés ugrálókötéllel: gyere formába 24 perc alatt

Manapság a retro edzésmódok a divatosak. A kettlebell és a hulla-hopp karika óta úgy néz ki, a régebbi gyakorlatok a trendik. Sajnos sokunkban már nincs meg az a képesség, ami régebben megvolt és szükséges lenne a következő gyakorlatokhoz.

Izomláz: hideg vagy meleg borogatást tegyünk rá?
#sport
2023.09.03.

Izomláz: hideg vagy meleg borogatást tegyünk rá?

Természetesen az izomlázat és az izomsérüléseket sosem tervezzük be előre. Azonban a testmozgás néha mégis testi fájdalmakkal járhat. Mindennél fontosabb, hogy tudd, hogyan kezeld a testedet, hogy minél gyorsabban meggyógyulj.

Hogyan kell elkezdeni a mozgást?
#mozgás
2023.08.26.

Hogyan kell elkezdeni a mozgást?

Hosszú kihagyás után úgy érzed, hogy ideje elkezdened újra mozogni? Ilyenkor leülsz, és azon gondolkodsz, mi hozza a leggyorsabb eredményt. Ennek következményeként elmész egy nagyon dinamikus aerobik órára, vagy nekiállsz lefutni a maratont, és két-három alkalom után rájössz: ezt mégsem bírod, és ismét abbahagyod az egészet.

Gerincedzés
#gerinc
2023.08.20.

Gerincedzés

Egyre több ember szenved gerincbántalmaktól, ezt többek között a kiegyensúlyozatlan izomzat okozza. A sok ülőmunka sem kedvez gerincünknek. Ne sajnáljunk hát tőle egy kis mozgást!

Az ideális edzőcipő kiválasztása
#edzőcipő
2023.08.11.

Az ideális edzőcipő kiválasztása

Szükséged van egy új futócipőre? Lecserélnéd a szétnyűtt edzőcipődet? Eldöntötted, hogy rendszeresen fogsz mozogni, ezért be kell szerezned egy sportcipőt? A nagy áruházak tele vannak több száz különböző márka és modell kínálatával. De melyik a legjobb számodra?

Amikor kóros a sportolás
#sport
2023.08.07.

Amikor kóros a sportolás

A mai világban minden azt sugallja, hogy sikereink záloga a jó megjelenés. Egyre-másra szaporodnak azon felmérések, melyek azt hangoztatják, hogy a jó megjelenés bizonyos előnyöket jelenthet a többiekkel szemben.

Jóga stresszoldáshoz
#jóga
2023.08.04.

Jóga stresszoldáshoz

Nem csak fizikai terhelésnek van kitéve az ember, hanem érzelmileg is sok stressz érhet a mindennapokban. Éppen ezért fontos, hogy megtaláljuk azt vagy azokat a módszereket, melyekkel sikerül leküzdeni a feszültséget. Jó példa erre a jógázás.

Mennyire vagy fitt?
#edzett
2023.07.30.

Mennyire vagy fitt?

Tudsz négy percig izzadás nélkül futni? Esetleg 120 kg-ot fekve nyomni? Mozdulatlanul lótuszülésben maradni? Három órán át megállás nélkül úszni? Nem? Aggodalomra semmi ok, mivel ezeknek semmi köze az igazi edzettséghez!

Teljesítménynövelés zenével
#sport
2023.07.20.

Teljesítménynövelés zenével

Ha sportolás közben zenét hallgatsz, nem csak remekül szórakozhatsz, hanem kitartásod is növelheted. Egyedül a zene megfelelő tempójára kell ügyelned! A jól megválasztott zenével alaposan felülmúlhatod eddigi sportteljesítményedet, mivel a zenei „kíséret” hatására a fizikai megterhelés és az azzal járó fáradtság kevésbé érződik.

A sportolás egyik veszélye: a kiszáradás
#kiszáradás
2023.06.30.

A sportolás egyik veszélye: a kiszáradás

Te tudtad, hogy a fiatalok szervezete nehezebben alkalmazkodik a forrósághoz, vagy épp a nedves időjáráshoz? A fejlődésben lévő szervezet több hőt termel és kevesebbet izzad. A fiatalok viszont jellemzően nem isznak eleget sportolás közben, így ezek a körülmények együttesen megnövelik a kiszáradás kockázatát.

A nyár 5 legjobb sportja
#nyár
2023.06.06.

A nyár 5 legjobb sportja

A nyári szórakozás nem csak a bulikról, a sütögetésről, és a rövid ruhákról szól. Nyáron lehetőségünk van arra is, hogy a szabadban, friss levegőn sportoljunk, ám a hatalmas forróságban figyelnünk kell a megfelelő hidratációra is.

Mi kell egy tökéletes edzéshez?
#edzés
2023.06.02.

Mi kell egy tökéletes edzéshez?

A legjobb idő az edzéshez nem a napszaktól függ: akkor a legjobb, amikor neked megfelel. A reggeli edzések sok embernek nagyon jót tesznek - endorfin termelődik, és jobb lesz a kedvük tőle. Ha élvezed azt, hogy a napodat mozgással kezded, és még az iskola elé is be tudod illeszteni, akkor vágj bele!

Edzés és hobbi: hogyan végezheted egyszerre?
#hobbi
2023.05.18.

Edzés és hobbi: hogyan végezheted egyszerre?

Mi lehetne jobb kedvcsináló az erősítő gyakorlatokhoz, mint ha egy olyan cselekvéssel párosítod őket, amit szeretsz? Íme, néhány ötlet, hogy hogyan tudnál mozogni olyan szabadidős tevékenység alatt, amikbe – reméljük - a te hobbid is beletartozik.

Ez történik a szervezeteddel, ha elkezdesz rendszeresen mozogni
#rendszeres testmozgás
2023.05.14.

Ez történik a szervezeteddel, ha elkezdesz rendszeresen mozogni

A legtöbb tini fejében a rendszeres testmozgás azzal egyenlő, hogy valamilyen sportban kiváló teljesítményt nyújt. Az, hogy valaki nem jár kosármeccsekre egy csapattal vagy nincsenek futóversenyeken bezsebelt érmei, nem jelenti azt, hogy nem tehet az egészségéért, hiszen a testmozgásnak számos típusa létezik – éppen ez a garancia arra, hogy mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.