#Mozgás #edzés

137 db cikk a témában

Az ideális edzőcipő kiválasztása
#edzőcipő
2022.01.19.

Az ideális edzőcipő kiválasztása

Szükséged van egy új futócipőre? Lecserélnéd a szétnyűtt edzőcipődet? Eldöntötted, hogy rendszeresen fogsz mozogni, ezért be kell szerezned egy sportcipőt? A nagy áruházak tele vannak több száz különböző márka és modell kínálatával. De melyik a legjobb számodra?

A sportolás lassítja az öregedést
#sportolás
2022.01.16.

A sportolás lassítja az öregedést

A rendszeres sportolásnak köszönhetően nemcsak fiatalosnak érezzük magunkat, de sejtjeink valóban fiatalabbak is, ha rendszeresen sportolunk ellentétben azokkal, akik esetében a távirányító emelgetésében kimerül a fizikai aktivitás.

Hogyan tartsd tisztán az edzőtáskád?
#edzőtáska
2022.01.10.

Hogyan tartsd tisztán az edzőtáskád?

Az edzőtáskádban több kórokozó és baktérium tanyázhat, mint gondolnád. A vizes, izzadt ruhák, a tornacipő, és a táskában felejtett nassolni valók remek táptalajt biztosítanak ezeknek a nemkívánatos látogatóknak.

Miért jó a pilates?
#pilates
2022.01.04.

Miért jó a pilates?

Hazánkban népszerű sporttá vált az utóbbi években a pilates. Ám ez nem csak egy egyszerű testedzés, hanem egyben remek lehetőség is a kikapcsolódásra.

Jóga: stresszoldó gyakorlatok minden napra
#jóga
2021.12.19.

Jóga: stresszoldó gyakorlatok minden napra

Szeretnéd a dühödet kezelni, hogy ne érezd úgy, mintha bármelyik pillanatban felrobbanhatnál? Szeretnél kevésbé stresszes életvitelt folytatni? A jóga pózok már önmagukban segíthetnek, de a meditációval és légzéssel sokkal látványosabb eredményeket érhetsz el.

Tedd hatékonyabbá az edzést!
#edzés
2021.12.12.

Tedd hatékonyabbá az edzést!

A fogyáshoz nélkülözhetetlen a rendszeres mozgás. A séta vagy a pilates különösen jó kezdet lehet. Ám a legtöbben nem is sejtik, hogy mi minden rejlik a pozitív gondolkodásban, és az apró részletekben.

Ez történik a szervezeteddel, ha elkezdesz rendszeresen mozogni
#rendszeres testmozgás
2021.12.07.

Ez történik a szervezeteddel, ha elkezdesz rendszeresen mozogni

A legtöbb tini fejében a rendszeres testmozgás azzal egyenlő, hogy valamilyen sportban kiváló teljesítményt nyújt. Az, hogy valaki nem jár kosármeccsekre egy csapattal vagy nincsenek futóversenyeken bezsebelt érmei, nem jelenti azt, hogy nem tehet az egészségéért, hiszen a testmozgásnak számos típusa létezik – éppen ez a garancia arra, hogy mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

Sportolj hidegben is! Melegen ajánljuk
#sport
2021.11.29.

Sportolj hidegben is! Melegen ajánljuk

"Ilyen hidegben a kutyát is bűn kiengedni, nemhogy futni menni!" - Ismerősen hangzik? Pedig a kifogások ideje lejárt! Érrendszerünk és vérkeringésünk számára a hideg levegő kedvez leginkább.

Beteg vagy? Edzés helyett irány az ágy!
#megfázás
2021.11.25.

Beteg vagy? Edzés helyett irány az ágy!

Az ősz-tél közismerten a nátha és az influenza szezonja. A rendszeres mozgással ugyan védettebbek lehetünk az ilyen jellegű betegségekkel szemben, ám ha valaki megbetegedett, az intenzív testmozgás akár még árthat is. Dr. Kósa Éva, belgyógyász-angiológus az elővigyázatosságra hívja fel a figyelmet.

Futás ősszel és télen
#fitt
2021.11.21.

Futás ősszel és télen

Az őszi és téli hónapokban nehezebb futni: sötét van és hideg. Amikor hideg van, akkor az izmaid kevésbé hatékonyan tudnak mozogni. Ilyenkor fontos, hogy hosszabb ideig melegíts be és végezz nyújtásokat. Ezeket a gyakorlatokat még házon belül, a melegben végezd el, a bemelegedett izmok segítenek a sérülések elkerülésében.

#edzett
2021.11.17.

Mennyire vagy fitt?

Tudsz négy percig izzadás nélkül futni? Esetleg 120 kg-ot fekve nyomni? Mozdulatlanul lótuszülésben maradni? Három órán át megállás nélkül úszni? Nem? Aggodalomra semmi ok, mivel ezeknek semmi köze az igazi edzettséghez!

#életmód
2021.11.13.

Mozogj a téli depresszió ellen!

Itt a hideg, a sötétség, ami könnyen szorongáshoz, sőt akár depresszióhoz vezethet. Darabos Balázs, az Oxygen Wellness Indoor Cycling üzletágvezetője a mozgás antidepresszáns hatására hívta fel a figyelmet.

Honnan tudhatod, hogy edzésfüggő lettél?
#edzés
2021.11.12.

Honnan tudhatod, hogy edzésfüggő lettél?

A rendszeres mozgás jó, ha a mindennapi tevékenységeid közé tartozik. Dícséretes minden reggelt futással kezdeni, ahogy az is, ha az iskola utáni szabadidőd egy részét sportolásra szánod, hiszen ezzel sokat teszel annak érdekében, hogy egészséges maradj, növeld az állóképességedet, és megelőzz olyan, népbetegségnek mondható kórképeket, mint a szív- és érrendszeri problémák, cukorbetegség, daganatos elváltozások.

#mozgás
2021.11.01.

Tények és tévhitek a testmozgásról

Fájdalom nélkül nincs eredmény. Ez tényleg igaz? Az verejtékezés mértéke és a leadott testzsír mennyisége valóban összefügg? Ezekre és ehhez hasonló fitnessmesékre derítünk fényt szakértő segítségével.

#fitness
2021.10.30.

Hogyan maradj fitt hideg időben is?

A hideg évszakokban nehezen vesszük rá magunkat, hogy a szabadban sportoljunk, pedig a vérkeringésnek és érrendszernek a hidegben végzett mozgás kedvez leginkább. Az alacsony hőmérséklet tehát mégsem elég ok arra, hogy ne tartsd magad kondiban!