#Lélek #halál

40 db cikk a témában

#kisállat
2011.07.19.

Amikor a kutyád fél a vihartól

Szívszorító látvány lehet: amikor még az első villám le sem csapott, az amúgy teljesen jól nevelt és nyugodt kutyánk egyszerűen, el akar bújni, nyüszít, ugat, hozzánk bújik, szétszedi a szőnyeget, a falat kaparja... Sőt, egyes állatok még az ablakon is kiugranak a vihar elől.

#gyász
2010.11.03.

Meghalt a kedvenc állatom, mit tehetek?

Mikor kedvenc állatod, aki szinte családtagnak számított meghal, teljesen természetes, hogy mélységes szomorúságot érzel. A hosszú évek alatt, amit együtt töltöttetek, hozzád nőtt, életed részévé vált. Rengeteg örömet és élményt adott neked, így nincs semmi csodálnivaló azon, hogy fáj ennek a kapcsolatnak az elvesztése. Szeretnénk néhány hasznos tippel segíteni, hogyan bírkózz meg a gyásszal.

#akne
2010.09.30.

Öngyilkosság akne miatt?

A súlyosan aknés bőr hatására nőhet a depresszió esélye és az öngyilkos gondolatok száma a tizenévesek körében. Egy új tanulmány szerint ezért maga az akne okolható, nem pedig az aknés bőrre szedett gyógyszerek.

#öngyilkosság
2010.09.10.

Öngyilkosság - Ez az egyetlen kiút?

Az Öngyilkosság Megelőzésének Világnapját minden év szeptember 10-én tartják. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a bajban lévő embertársaink segítésére. Ez azért is fontos, mert az öngyilkosság világszerte a vezető halálokok között szerepel. Magyarország - bár átmenetileg javult a helyzet - még mindig az 5. helyen áll az öngyilkosságok gyakoriságának listáján.

#tini
2009.10.26.

Halálos figyelmeztetés - tini öngyilkosság

Családi gondok, stressz, depresszió – csak néhány ok, ami felelős lehet a tinik által elkövetett öngyilkosságokért. Sokan úgy érzik, elvesztették az irányítást az események felett, és reménytelennek látják a helyzetüket. Az öngyilkosságok száma manapság folyamatosan nő.

#tini
2009.10.22.

Meghalhatsz álmodban?

Íme egy mítosz: Amikor az emberek álmodnak, s a halál közelében vannak, vagy épp meg akarja őket valaki az álomban ölni, felébrednek. Ha mégsem, akkor előfordulhat, hogy a személy nem csak az álomban hal meg, hanem a valóságban is.

#tini
2009.08.02.

Miért gondolnak a tinik az öngyilkosságra?

Az öngyilkosságról való gondolkodás gyakran jár együtt a stresszes élettel és azzal, hogy valaki szomorú. A tinik gyakran annyira szomorúnak és kilátástalannak érzik az életüket, hogy úgy gondolják nincs más kiút, csak az öngyilkosság. De miért is gondolhatnak erre?

#öngyilkosság
2009.04.05.

Hogyan segíts barátodon, ha az öngyilkos akar lenni?

Az öngyilkossági kísérlet rossz, hibás, de sajnos gyakori megoldás az élet kríziseiben, nehéz, megoldhatatlannak vélt szakaszaiban, pillanataiban! Többek között bizonyítványosztáskor, szerelmi csalódásban, valamilyen veszteség esetén a leggyakoribb. De soha sem a problémák megoldása!

#önvagdosás
2009.02.25.

Önvagdosás

Megsebesíted, vagy megvágod magad egy hegyes tárggyal - ezt hívják önvagdosásnak. A legtöbb önvagdosó lány, de persze fiúk is csinálják. Azok, akik megvágják magukat általában a csuklójukon, karjukon, lábukon, esetleg a hasukon teszik.