szakítás
#Lélek

10 dolog, amiből tudod, hogy túl vagy az Exeden

2013.11.07.
2 perces olvasási idő

Már 4 hónapja jártam egy sráccal, akit igazán szerettem, amikor egyszer csak vége lett, -teljesen feldúlt a dolog. Így hát elkészítettem ezt a kis listát, barátok és tinédzserek segítségével, hogy te is tudd, mikor vagy túl az Exeden.

Annak ellenére, hogy a listán lévőket nehéz teljesíteni, segíteni fognak. És ahogy szokták mondani… az idő minden sebet begyógyít.

Nos, kezdjük a visszaszámlálást!

10. Nem hallgatsz többet olyan zenét, jégkrém „zabálás” közbe, ami depressziós hangulatba hoz. A szakítás utáni első pár nap a legrosszabb. Sajnálod, sajnáltatod magad és depressziós „emo” zenét hallgatsz, amíg különböző rágcsálni valókat és csokikat tömsz magadba, amitől igazából csak saját magadat rombolod. Ne tedd!

9. Nem beszélsz többet az Exed barátaival, csak azért, hogy megtudd, mit csinál. Senki nem ismeri jobban az Exedet, mint az ő barátai. Valószínűleg elég közel kerültél hozzájuk az Exed által, de ellenállj a vágynak, hogy megkérdezd őket a volt párodról!

8. Nem ásod elő a régi hangüzeneteket, e-maileket, hogy nosztalgiázz arról, hogy milyen szép volt. Habár csábító, hogy megőrizd azt a sok csöpögős „SZERETLEK” hangüzeneteket/ e-maileket, amik emlékeztetnek azokról a szép régi időkről: hát, ezektől tényleg meg kell válni… minél több emléked marad az Exedről, annál nehezebb lesz túllépni rajta.

7. Többet nem kapod magad azon, hogy az Exedről beszélsz a barátaiddal. Ő volt az, akiről eddig állandóan beszéltél, de most már új témát kell keresned.

6. Nem teszel már kerülőt csak azért, hogy lásd az Exedet valamelyik folyosón, vagy a kedvenc bandázó helyén. Ismerd el, az első pár hétben csak úgy véletlenül többször kikötöttél az Exed kedvenc helyén, vagy azon kaptad magad, hogy állandóan a háza előtt mész el. Ismét állj ellen a kísértésnek!

5. Nem ellenőrzöd többet az üzeneteidet 10 percenként azt remélve, hogy írt az Exed. Csábító állandóan azt lesni, hogy az Exed küldött-e valamiféle üzenetet, amiben rólad ír, vagy egy dalszöveget küld el, ami reményeid szerint szomorú, depressziós hangulatot kelt. Hogy túl légy a szakításon, NE NÉZEGESD ÁLLANDÓAN AZ ÜZENETEID!

4. Nem beszélsz többet hangosan más pasiról abban a reményben, hogy az Exed hallja és irigykedni fog. Szeretnéd ezzel azt mutatni az Exednek, hogy már rég túl vagy rajta, még akkor is, ha nem. Rossz ötlet, felejtsd el. Ez csak szíthatja a tüzet köztetek, vagy még rosszabb: ezzel csak elárulod magad, hogy színészkedsz. Ha már egyáltalán nem érdekel, hogy az Exed mit gondol az életedről, akkor tovább tudsz rajta lépni.

3. Elmentél egy másik pasival randizni, jól érezted magad és sikerült nem gondolni az Exedre egy jó 3 órán keresztül! Nehéz arra gondolni, hogy mással randizz, amikor annyira, de annyira oda vagy az Exedért. Ha új emberekkel találkozol, az eltereli a gondolataidat az Exedről, és kezdetét veheti egy új barátság vagy párkapcsolat.

2. Azt hallod, hogy mással randizik az Exed és te egyáltalán nem vagy mérges. A szakítás legrettegettebb része az, hogy az Exed találni fog valaki mást. De ha össze tudod kapcsolni azt a sok mindent, amit ebben a listában összefoglaltam, akkor azt hallani, hogy az Exed mással randizik, már nem is hangzik olyan elviselhetetlennek, mint ahogy azt te eredetileg gondoltad.

1. Végül leveszed az Exedet a beszélgető program partnerlistájáról… egyszer s mindenkorra. Ez lehet a legnehezebb dolog az összes közül. Kiradírozni az Exed nevét a képernyőről azt jelenti, hogy többet nem látod az üzeneteit, amit (esetleg) küld neked, és nem látod a profilját sem. Ne feledd, amit nem látsz, az nincs is!

(K.I.)