szerelem
#Lélek

Támaszd fel a kapcsolatodat!

2022.06.18.
2 perces olvasási idő

A párkapcsolatod unottá és állottá vált? Eltűnt a varázs, megszűnt az izgalom és oda lett a meglepetés ereje. Nem vagy egyedül a problémáddal. Rengeteg szerelem ér azért véget, mert megunjátok egymás társaságát.

Reggel felkeltek, megisszátok a kávét, egy puszi és elindultok dolgozni. Aztán este vacsora a konyhaasztalnál, egy film, alvás, és kezdődhet előröl a mókuskerék…

Gyakran tartunk áldásnak egy nagy veszekedést, mert az megmozgat odabenn. Ilyenkor érzed, hogy még van lelked, amit meg lehet bántani, és százszor jobban esik ilyenkor a kibékülés. De valóban ennek kell történnie egy egészséges párkapcsolatban?

Romantika nélkül nem lehet élni, ezért egy romantikamentes kapcsolat sem lehet hosszú életű. Ha úgy gondolod, hogy megtaláltad a neked való férfit, akkor ne veszítsd el csupán azért, mert elfeledkeztetek a belsőséges viszonyról.

  1. Bocsásd meg a hibákat. Egy hosszú kapcsolatban hamar felgyűlhetnek a problémák, amit egy esti vacsi mellett könnyedén megbeszélhettek. Egyetlen aranyszabály van, hogy többé ugyanazokat a problémákat már ne hánytorgassátok fel egymásnak.
  2. Kérj bocsánatot. Még akkor is megbánást kell tanúsítanod a cselekedeteid miatt, ha te ugyanerre a dologra nem sértődnél meg. Bármennyire nagy is az összhang köztetek, mégis csak két különböző személyiséggel rendelkeztek, ami neked természetes, az lehet, hogy a másiknak kifejezetten bántó.
  3. Mindennap állj meg két percre és gondold át a társad napját. Történt vele valami, ami rossz hatással volt az érzelmeire? Ha igen, akkor jóval nagyobb türelmet kell az irányába tanúsítanod, mint egy átlagos hétköznapon.
  4. Mindig nézd a társad legjobb oldalát, értékeld még a legbutább vicceit is.
  5. Ahogy mondani szokás, az ördög a részletekben rejlik. Az otthonotokban sem szabad felületesnek lenned. Mindig törekedj a tökéletesre.
  6. Dicsérj, dicsérj, dicsérj… Mindennapra öt dicséret. Ha nehéz feladatnak tartod, hogy öt jó tulajdonságát összeszed a férfinak, akit szeretsz, akkor valami már nincs rendben köztetek. Elindultatok a lejtőn, amit minél előbb meg kell akadályoznod.
  7. Legyél figyelmes. Apróságok teszik az életet élhetővé, ezért mindenki megérdemli megfelelő odafigyelést. Nem kell hatalmas ajándékokat vásárolnod, elég, ha a sokáig húzódó munka után a kedvenc ételével várod otthon a kedvesed.
  8. Emlékezzetek a régi szép időkre. Ha már semmivel sem tudod felkelteni a másik figyelmét, akkor még mindig van egy aduászod: a megismerés öröme. A nosztalgia sok régi, elfelejtett érzést felébreszthet bennetek.
  9. Építsétek a kapcsolatotokat. Találjatok ki olyan programot, amelyben mindketten örömöt leltek. Fessétek ki a hálószobát, füvesítsétek be a kertet, vagy tervezzétek meg a szabadságot.
  10. Mondd el a problémáid. Amikor épp egy nyugodt, csendes estét töltötök együtt, említsd meg, hogy milyen aggályaid vannak kettőtökkel kapcsolatban és fejtsd ki, hogy szerinted mivel lehetne harmonikusabbá tenni a kapcsolatotokat.

Lépésenkét vezet az út ahhoz, hogy újra szerelemmel teljen meg az otthonotok, de soha ne engedd, hogy az unalom ölje meg az igazi érzelmeket.

(KamaszPanasz)