szerelem
#Lélek

Jelek, hogy ez mégsem szerelem

2023.11.23.
3 perces olvasási idő

Bár rossz érzés felismerni, hogy már nem vagy szerelmes, vagy az érzés, amibe eddig beleringattad magad, mégsem szerelem, hanem valami más, de hidd el, jobb időben kilépni egy ilyen kapcsolatból! Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket, hogy tisztán láss!

1. Eleged van a próbálkozásból?

Sokan túl könnyen feladják a párkapcsolatukat, és anélkül szakítanak, hogy próbálnák rendbe hozni azt. A nők többsége azonban aznap jön rá, hogy már nem szerelmes, amikor belefáradt az állandó próbálkozásba a kapcsolat mentésére. Persze, nem kell feladni rögtön, ha van egy kis probléma, de ha elérted az "Elegem van a próbálkozásból" pontot, akkor vedd komolyan a jeleket!

2. Kedveled egyáltalán?

Legyél őszinte magaddal, a kapcsolatoddal és pasiddal! Bele tudsz nézni a tükörbe, és őszintén azt mondani, hogy szereted? Vagy a kapcsolatotok rutinná vált, és nem is vagy már biztos abban, hogy akarod? Néha egyszerűen nem vagy szerelmes, és csak egy kis önvizsgálatra és meditációra van szükség, hogy rájöjj erre.

3. Félsz egyedül lenni?

Valójában sokan sosem voltak még szerelmesek, és így tagadásban élnek. Ennek legfőbb oka, hogy félnek az egyedülléttől. Mielőtt még gyávának neveznéd őket, próbálj meg egy ideig egyedül lenni. Nagyon kemény egyedül lenni, és ha már volt rossz tapasztalatod az egyedülléttel, akkor természetes, hogy félsz tőle.

Ha vele maradsz, vagy mindig visszamész hozzá, vagy folyamatosan próbálod meggyőzni magad, hogy szerelmes vagy, akkor talán csak az egyedülléttől félsz. Lehet, hogy egyáltalán nem is vagy szerelmes!

4. Állandóan dolgozni kell a kapcsolatotokon, anélkül, hogy lenne boldog időszakotok?

A párkapcsolatok nem mindig tökéletesek, nincs olyan, hogy állandó boldogság. Azonban, ha az idő nagy részében a kapcsolatotokon kell dolgozni, és a boldogság aránya jelentősen csökken, akkor valószínű, hogy (legalább) az egyikőtök nem szerelmes.

5. Megcsaltad?

Ez az egyik legklasszikusabb és letagadhatatlan jele annak, hogy nem vagy szerelmes! Azok, akik szakítanak az életük szerelmével, még jó darabig rá sem tudnak másra nézni, nem hogy esetleg lefeküdjenek vele. Az egész "szakítás határán" lévő dolog nem igaz, ha szerelmes vagy. Az igazság az, hogy ha megcsalod a párodat, akkor felnőttként kell viselkedned, légy érett, és legalább magadnak ismerned be, hogy nem vagy szerelmes!

6. Újra beleszerettél, amikor részeg voltál?

Ez egy kemény tipp: mindannyian máshogy viselkedünk, amikor részegek vagyunk. Egyesek hanyaggá válnak, míg mások agresszívvá, begerjedtté, arrogánssá stb. Amit tudnod kell róla, hogy biokémiailag az alkohol idegnyugtató, és egy kicsit felszabadítja a gátlásaidat. Azok a dolgok, amiket részegen teszel, valójában azok, amiket különben is szeretnél megtenni, csak nincs elég bátorságod hozzá. Ha részeg vagy, és hirtelen még kedvesebbnek, szexibbnek, vagy vonzóbbnak találod a párodat, akkor valószínűleg még mindig szerelmes vagy. Azonban, ha inkább más férfinak a figyelmét szeretnéd felhívni magadra, akkor elég nagy a valószínűsége, hogy nem vagy már szerelmes.

7. Úgy érzed, hogy valami hiányzik?

A probléma mostanában az, hogy sokan túl könnyen adják fel. Beüt egy kis probléma, és máris szakítanak, vagy másnak a karjába rohannak. Sok önmegfigyelésre lesz szükség, hogy biztos legyél abban, hogy ez a dolog szerelem-e. Másrészről, ha az a félreérthetetlen érzésed van, hogy valami hiányzik, akkor próbáld meg kideríteni, hogy ez amiatt van-e, hogy ő nem szeret, vagy te nem szereted őt.

8. Nem tudod a gondjait a magadénak is érezni

Nagyon rossz napja volt a munkahelyén, nem igazán sikerült aznap semmi - pocsék a kedve, vagy éppen szorong valami miatt, de te képtelen vagy átérezni a gondjait. Mi több! Egyenesen idegesít a panaszkodásával, és ahelyett, hogy vele együtt keresnél megoldást a bajaira inkább te is csak szaporítod azt a közönyöddel.

9. Úgy érzed, nem lehet közös jövőtök, mert nem illik bele a terveidbe

Lehet, hogy szereted, de amikor arra gondolsz, mi lesz majd az életben öt, tíz vagy tizenöt év múlva, akkor ő már véletlenül sincs a képben. Ez bizony intő jel arra nézve, hogy nem vele képzeled el a jövőd.

10. Jól elvagy nélküle is

Az igaz, hogy még a kifejezetten boldog párkapcsolatokban is mindenkinek szüksége van olykor-olykor egy kis magányra, de az már nagyon árulkodó jel, ha napokig úgy vagy el nélküle, hogy még csak egy kicsit sem hiányzik a társasága. Sőt, még jobban érzed magad nélküle, mint mikor együtt vagytok.

11. Már nem osztod meg vele a gondolataidat, gondjaidat, örömeidet

Egy egészséges kapcsolatban az a normális, hogy a társak szinte mindent megosztanak egymással: beszélnek az érzéseikről, emlékeikről, ötleteikről, terveikről. Ha te nem beszélsz ezekről a pároddal, vagy ha esetleg rákérdez valami bensőséges témára, de te „nem engeded be” a bizalmadba, akkor az azt jelenti, hogy nem vagy belé szerelmes, hiszen, ha az lennél, mindent meg akarnál vele osztani.

12. Már nem ő az elsődleges

Míg régebben mindig őt helyezted előtérbe, most fontosabbá váltak a baráti találkozók, bulik, sportrendezvények, őt pedig a sor végére száműzöd.

13. Már eszedben sincs bemutatni a szüleidnek

Nem, nem azért, mert attól tartasz, hogy a családod el fogja ijeszteni, hanem azért, mert egyszerűen nem olyan fontos, hogy megismerjék őt. Ha szerelmes vagy valakibe, akkor az a normális reakció, hogy ösztönösen be akarod mutatni mindenkinek, mert büszke vagy arra, hogy veled van. Ha ez nincs így, annak nyomós oka van, mondjuk az, hogy az érzelmeid nem elég erősek.

14. Ha vita van, akkor rögtön otthagyod

Nem vagy hajlandó tisztázni a vita okát, nem akarsz neki magyarázkodni, nem vársz megbocsátást...Inkább elsétálsz vállvonogatva és megfogadod, hogy vissza sem nézel. Miért? Mert már nem fontos a véleménye, nem fontos a ragaszkodása... Már nem szereted eléggé.

15. Nem figyelsz rá, mert idegesít

Bár azt még magadnak is nehezen vallanád be, hogy untat, de már több alkalommal is előfordult, hogy beszélt hozzád, te pedig elkalandoztál gondolatban és kizárólag csak akkor zökkentél vissza, amikor kérdezett valamit. Mindez azt jelenti, hogy nem igazán érdekel, mit mond neked.

16. Mindenáron meg akarod változtatni

Beleszólsz az öltözködésébe, a viselkedésébe abba, hogy kikkel barátkozhat, az már nem a szerelem jele, hanem a kontrollé. Tulajdonképpen, ha ennyire nem felel meg az elvárásaidnak, akkor miért vagy egyáltalán vele? Ha az az érzés gyötör, hogy jobbat érdemelsz nála, akkor tedd meg a szükséges lépéseket és ne kínozzátok egymást.

(KamaszPanasz - S.C., forrás: Allwomenstalk)