#Lélek

7 jel, hogy ez mégsem szerelem

2020.11.30.
2 perces olvasási idő

Bár rossz érzés felismerni, hogy már nem vagy szerelmes, vagy az érzés, amibe eddig beleringattad magad, mégsem szerelem, hanem valami más, de hidd el, jobb időben kilépni egy ilyen kapcsolatból! Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket, hogy tisztán láss!

1. Eleged van a próbálkozásból?

Sokan túl könnyen feladják a párkapcsolatukat, és anélkül szakítanak, hogy próbálnák rendbe hozni azt. A nők többsége azonban aznap jön rá, hogy már nem szerelmes, amikor belefáradt az állandó próbálkozásba a kapcsolat mentésére. Persze, nem kell feladni rögtön, ha van egy kis probléma, de ha elérted az "Elegem van a próbálkozásból" pontot, akkor vedd komolyan a jeleket!

2. Kedveled egyáltalán?

Legyél őszinte magaddal, a kapcsolatoddal és pasiddal! Bele tudsz nézni a tükörbe, és őszintén azt mondani, hogy szereted? Vagy a kapcsolatotok rutinná vált, és nem is vagy már biztos abban, hogy akarod? Néha egyszerűen nem vagy szerelmes, és csak egy kis önvizsgálatra és meditációra van szükség, hogy rájöjj erre.

3. Félsz egyedül lenni?

Valójában sokan sosem voltak még szerelmesek, és így tagadásban élnek. Ennek legfőbb oka, hogy félnek az egyedülléttől. Mielőtt még gyávának neveznéd őket, próbálj meg egy ideig egyedül lenni. Nagyon kemény egyedül lenni, és ha már volt rossz tapasztalatod az egyedülléttel, akkor természetes, hogy félsz tőle.
Ha vele maradsz, vagy mindig visszamész hozzá, vagy folyamatosan próbálod meggyőzni magad, hogy szerelmes vagy, akkor talán csak az egyedülléttől félsz. Lehet, hogy egyáltalán nem is vagy szerelmes!

4. Állandóan dolgozni kell a kapcsolatotokon, anélkül, hogy lenne boldog időszakotok?

A párkapcsolatok nem mindig tökéletesek, nincs olyan, hogy állandó boldogság. Azonban, ha az idő nagy részében a kapcsolatotokon kell dolgozni, és a boldogság aránya jelentősen csökken, akkor valószínű, hogy (legalább) az egyikőtök nem szerelmes.

5. Megcsaltad?

Ez az egyik legklasszikusabb és letagadhatatlan jele annak, hogy nem vagy szerelmes! Azok, akik szakítanak az életük szerelmével, még jó darabig rá sem tudnak másra nézni, nem hogy esetleg lefeküdjenek vele. Az egész "szakítás határán" lévő dolog nem igaz, ha szerelmes vagy. Az igazság az, hogy ha megcsalod a párodat, akkor felnőttként kell viselkedned, légy érett, és legalább magadnak ismerned be, hogy nem vagy szerelmes!

6. Újra beleszerettél, amikor részeg voltál?

Ez egy kemény tipp: mindannyian máshogy viselkedünk, amikor részegek vagyunk. Egyesek hanyaggá válnak, míg mások agresszívvá, begerjedtté, arrogánssá stb. Amit tudnod kell róla, hogy biokémiailag az alkohol idegnyugtató, és egy kicsit felszabadítja a gátlásaidat. Azok a dolgok, amiket részegen teszel, valójában azok, amiket különben is szeretnél megtenni, csak nincs elég bátorságod hozzá. Ha részeg vagy, és hirtelen még kedvesebbnek, szexibbnek, vagy vonzóbbnak találod a párodat, akkor valószínűleg még mindig szerelmes vagy. Azonban ha inkább más férfinak a figyelmét szeretnéd felhívni magadra, akkor elég nagy a valószínűsége, hogy nem vagy már szerelmes.

7. Úgy érzed, hogy valami hiányzik?

A probléma mostanában az, hogy sokan túl könnyen adják fel. Beüt egy kis probléma, és máris szakítanak, vagy másnak a karjába rohannak. Sok önmegfigyelésre lesz szükség, hogy biztos legyél abban, hogy ez a dolog szerelem-e. Másrészről, ha az a félreérthetetlen érzésed van, hogy valami hiányzik, akkor próbáld meg kideríteni, hogy ez amiatt van-e, hogy ő nem szeret, vagy te nem szereted őt.
(KamaszPanasz - S.C., allwomenstalk)