visszautasítás
#Lélek

A visszautasítástól való félelem: mihez kezdj vele?

2017.08.07.
2 perces olvasási idő

Nem minden szerelem valósul meg. Hiszen te is tetszel olyanoknak, akik neked nem. Hogy mi ilyenkor a teendő? Hát, finoman közölni vele, hogy ne reménykedjen! Semmiképpen ne űzz gúnyt belőle, és ne nevesd ki! Neked se esne jól, ha valaki így viselkedne veled.

Próbáld úgy megfogalmazni, hogy minél kevésbé sérüljön lelkileg! „ Ne haragudj, de nem szeretném lekötni magam.” Esetleg: „ Ne haragudj, szeretlek, mint barátot (vagy mint embert), de nem mint férfit (vagy: de nem vagyok beléd szerelmes). Elég világosan és határozottan kell fogalmazni. Néha azt is hozzátettem, hogy ne aggódjon, senkinek nem mondom el, ami itt elhangzott.

Hiszen gondolj bele, meddig készülődhetett rá, hogy színt valljon. Milyen merészség kell ahhoz, hogy odaálljon eléd, és felfedje az érzéseit. Kiszolgáltatottá válik ezáltal.

Manapság nem mernek a fiúk kezdeményezni

Félnek a határozott lányoktól és a visszautasítástól. Pedig mi a legrosszabb verzió, ami történhet? Az, hogy a lány nemet mond. Ha esetleg kiröhögi (de ennek nem sok esélye van), legalább megnyugodhat, mert ilyen lány később is megalázná. Így megmenekült a későbbi bonyodalmaktól. Ilyen társra nincs szüksége.

visszautasítás

A kétely sokszor elbátortalanít?

Gondolatban egy vagy több negatív forgatókönyvet is levetítesz. Próbálod előre megjósolni, hogyan fog a helyzet alakulni. Mivel a legtöbbször nem „happy end” a vége a képzelgéseidnek, bebeszéled magadnak, hogy ez nem lesz jó. Hátrálni kezdesz, megfutamodsz, mert elbizonytalanodtál. Hatalmába kerített a félelem.

Pedig mindez csak az elme játéka, a te „filmed”. Egyáltalán nem biztos, hogy úgy lesz, ahogy te azt elképzelted. Még nem is jársz vele, de gondolatban már szakítottatok is? Ilyenkor érdemes feloldani a félelmet, és túllépni rajta. Mit veszíthetsz, ha megpróbálod? Így sose tudod meg, mi lett volna, ha… Elszalasztod a lehetőséget. A lehetőség ajándék. Légy hálás érte!

Fiúk: merjetek lépni!

Ha tetszik a lány, próbáljátok meghódítani! Nem kell rögtön rákérdezni, hogy járna-e veletek. Először csak ismerkedjetek, beszélgessetek. Járjatok olyan helyre, ahol találkozhattok vele. Vagy jelöljétek be a Facebook-on ismerősnek. Persze csak akkor, ha már előtte váltottatok pár szót, és tudja, hogy kiről van szó. Ha visszaigazol, az jó jel, de az még semmit se jelent. Viszont kapcsolatba tudsz lépni vele, írsz egy üzenetet, megkérdezel tőle valamit. Aztán majd kialakul. Ha nem jelöl vissza, akkor lehet, hogy jobb lenne elfelejteni. De legalább nem fogsz tovább reménykedni, hanem tovább lépsz, és majd találsz olyan lányt, aki téged akar.

TIPP Hogyan hívj el egy lányt randizni?

Egy biztos: nem éri meg sokáig bánkódni valaki után. Helyre kell tenni magadban a dolgokat, az önbecsülésed, és tovább kell lépni. Úgyis az fog történni, amit meg kell tapasztalnod, hogy lelkileg fejlődj! Kedvenc idézetemmel búcsúzom: „Soha nem veszítek! Vagy nyerek, vagy tanulok!„

Szabó Katilla

Szabó Katilla

Eredeti nevem Szabó Katalin. Mivel nem volt felhőtlen a gyerekkorom, hamar útkereső lettem. Mindig érdekelt a lélek is, és azt tartom, nagyon fontos, hogy naponta találjunk időt az elcsendesedésre, feltöltődésre. Nap, mint nap teszek azért, hogy egyensúlyba hozzam magam lelkileg is. Örömet okoz, ha másnak segíthetek.

Írásaim a jelenlét állapotában születnek, így talán Téged is képesek a szeretet hullámhosszára hangolni. Hogy ez mit jelent? Írásaim olvasása közben feltöltődsz, és belül visszaigazolást érzel. Érzed a sorok igazát. Megtiszteltetésnek érzem, hogy itt lehetek köztetek. Nagyobbik fiam épp átlépte a kamaszkor küszöbét, úgyhogy a problémáitok közelebb állnak hozzám, mint gondolnátok. Na meg, én is voltam tini. Ráadásul lélekben örökre fiatal maradok. Olvasd a cikkeimet olyan szeretettel, ahogy írtam!

Legutóbbi könyvem nektek, kamaszoknak szól, amely ingyenesen letölthető, címe: A vagányság határain túl

Szabó Katilla