randizni
#Lélek

Hogyan hívj el egy lányt randizni?

2014.06.06.
2 perces olvasási idő

Kedvelsz egy lányt, és szeretnéd, hogy ő is viszonozza ezt az érzést. Talán még azt is szeretnéd, hogy a barátnőd legyen. Hogyan valósíthatod ezt meg? Igazából nem létezik mindenkire vonatkozó előírás, szabály – hiszen minden lány egyedi és különleges – de nagyban növelheted az esélyeidet, ha az alábbi, egyszerű tanácsokat követed.

Tedd rendbe magadat!

Kezdjük valami nyilvánvalóval. Mielőtt randira hívnál egy lányt, vegyél egy zuhanyt, moss fogat, hogy még véletlenül se tűnjön úgy, hogy még sosem találkoztál szappannal. Ha mindig tiszta vagy, akkor ez maradjon is így, nem akarunk senkit sem megbántani ezzel a ponttal. Ám mindig jobb félni, mint megijedni! „14 és 15 éves kor körül a legtöbben már minden nap zuhanyoznak anélkül, hogy külön figyelmeztetni kéne őket.” – mondja a szakértő.

Öltözz lenyűgözően!

Az, hogy hogyan nézel ki, igenis számít. Még ha nem is kerülsz hozzá nagyon közel, messziről is egyszerűen meg fogja tudni állapítani, hogy a hajad kócos és rendezetlen, és olyan ruhák vannak rajtad, amiket reggel a szennyesládából szedtél ki. Szóval vegyél a kezedbe egy fésűt és használd, illetve vegyél fel tiszta farmert, inget. Miért? Szeretné látni rajtad, hogy képes vagy erőfeszítéseket tenni érte. És ha megteszed, akkor ez nagyon le fogja nyűgözni őt. Ha olyan valakivel szeretnél randizni, aki jól néz ki, nem árt, ha te még nála is jobban nézel ki, hiszen ez is fontos a lányoknak.

Akkor mi legyen a randival?

A lányok szeretik, ha te hívod el őket randizni valahova, de természetesen az is rendben van, hogyha ő hív el téged. Ha te kezdeményezel és hívod el őt randira, akkor előre el kell döntened, hogy mit fogtok csinálni – és persze érdemes azzal is számolnod, hogy fizetned kell majd a randi során helyette is.

Nem ismered eléggé a lányt? Menjetek el együtt pár közös baráttal – a csoportos tevékenységek segítenek megtörni a jeget. Hívd el egy koncertre, ahol például valamelyik ismerősöd játszik, így sok barát lesz körülöttetek. Elhívhatod valamilyen meccsre is, ha szereti a sportokat, de akár a barátaitokkal együtt is rendezhettek kosárlabda, röplabda vagy tollaslabda „bajnokságot”. Ám semmiképpen se hívd át magatokhoz, hogy együtt legyetek a szobádban. Ez kifejezetten kínos következményekkel járhat, ha nem ismeritek eléggé a másikat.

Arról se felejtkezz el, hogy mindegy mit csináltok a randin, a randinak nincs vége, amíg nem kísérted hazáig a lányt. Ne legyen az, hogy elhívod kávézni, majd otthagyod, hogy menjen haza, ahogyan tud és akar. Vidd haza kocsival, ha már van jogsid, vagy csak buszozz/trolizz/villamosozz/metrózz/sétálj vele hazáig. Hidd el, nagyon értékelni fogja, ráadásul ez még plusz időt is biztosít nektek arra, hogy együtt lógjatok!

Légy a barátja!

Ha szeretnéd, hogy a lány kedveljen, mutasd meg neki, hogy igazán fontos neked. Hogyan? Csak hallgasd! Figyelj rá és arra, hogy mit mond. Az, hogy meg tudod érteni és figyelni tudsz rá, fontos része a randizásnak. Rossz napja volt? Hagyd, hogy elmesélje neked, és ne szakítsd félbe – viselkedj úgy vele, mint a legjobb barátoddal. Hiszen ha a barátodnak problémája van, és nem tudja, mit tegyen, figyelsz rá és nem vágod félbe a mondandóját, igaz? Ugyanígy kell lennie ennek azzal is, aki tetszik neked. Éreztetned kell vele, hogy figyelsz rá és megérted.

Dióhéjban - avagy mit csinálj a randin

Végezetül pár pontban szeretnénk összefoglalni neked, hogy mit kell tenned, ha éppen randin vagy. Reméljük, hogy ezek a trükkök segíteni fognak!

  • Ne viselkedj úgy vele, mintha a haverod lenne. Nem a haverod, hanem a randipartnered!
  • Nézz a szemeibe. Még véletlenül se bámuld a melleit.
  • Mosolyogj és csinálj úgy, mintha érdekelne, amit mond. (Igazából is érdekel, nem?)
  • Ne piszkáld az orrodat, vagy ne tegyél semmi mást sem, amit ha észrevenne, kellemetlenül éreznéd magadat.
  • Ne fogyassz alkoholt vagy más tudatmódosító-szereket. Ez teljesen tönkreteszi az ítélőképességedet, és a többi rossz hatásukat nem is említve csak annyit mondanánk, hogy ez mindenképpen rossz ötlet.
  • Légy udvarias. Például még ha régiómódinak is hangzik, de nyisd ki helyette az ajtót, engedd előre.
  • Légy nyugodt és légy tisztelettel a lány érzései iránt.

(Gy.A. - webmd)

Kapcsolódó címkék

randi