randi
#Lélek

Randitippek az első alkalomra

2015.05.19.
1 perces olvasási idő

Már régóta szeretnéd Őt jobban megismerni, de nem mered randira hívni? Bátortalan vagy, félsz, hogy elbénázod? Íme néhány tipp, mely segít megtenni az első lépéseket szíved választottja felé.

1. Mindenekelőtt vegyél egy mély lélegeztet, s próbálj nyugodt maradni. Csupán a másik iránti érdeklődésed szeretnéd kifejezni, igazából nem kellene görcsösnek látszanod.

2. Gondold végig mi az, ami tetszik az illetőben, mi az, amiről beszélni szeretnél vele, mire vagy igazán kíváncsi.

3. Hívd fel, vagy személyesen beszélj vele. Ha elég bátornak érzed magad, suli után vagy ahol gyakran összetalálkoztok, megvárhatod.

4. Kérdezd meg, van-e pár perce. Ha a pillanat éppen nem alkalmas, kérdezd meg, mikor lenne neki is jó.

5. Ha összejön a találkozás, próbálj közös dolgokról beszélni: az osztályról, a közös szomszédjaitokról, a kedvenc zenekarotokról vagy sportról stb.

6. Nem győzöm hangsúlyozni, csak nyugi! Nevess, ha valami mókásat mond, figyelj rá, miközben beszél. Fontos, hogy önmagadat add!

7. Bátran jelentsd ki, hogy a beszélgetésetek során elhangzottak tetszenek neked, igarandizán kedvedre valók, s kérdezd meg, lenne-e kedve valamikor még összefutni veled.

8. Ha igent mond, gondoljátok át mikor és hogyan tudnátok találkozni. Nem rossz kezdet…

9. Ha a válasz nemleges, ne feledd, számtalan lehetőség vár még rád! Időnként mindenkit ér kudarcélmény, s a fenti technikát még jónéhány esetben alkalmad lesz kipróbálni.

További tippek:

1. Fontos, hogy ne akarj másnak látszani, mint aki valójában vagy! A lényeg, hogy a másik ember beléd szeressen, ne az eljátszott szerepedbe.

2. Jobb, ha előre kitalálod, mit is jelent számodra egy következő találkozás: mozit, sétát a parkban, baráti összejövetelt stb. Oszd meg a kiszemelt lánnyal/fiúval az ötletedet, kérdezd meg ő mit szól hozzá.

3. Próbálj akkor közelíteni a másikhoz, amikor kifejezetten jól érzed magad a bőrödben. Egy jó hír nagyszerű alkalom lehet egy telefonhívásra.

4. Ha mégis elutasítanak, ne keseregj! Érezd éppen olyan jól magad, mint öt perccel korábban; vedd úgy, hogy legfeljebb egy tapasztalattal gazdagabb lettél.

(O.K.T.)

Kapcsolódó címkék

randi