nyári szünet
#Lélek

Mihez kezdjünk a szabadidőnkkel?

2017.07.25.
2 perces olvasási idő

Szia! Megint ideülök melléd, jó? Végre mosolyogni látlak. Ja, hogy itt a vakáció, azért? Hát igen, nincs suli, nincs korán kelés, nem kell tanulni. Itt ez a nagy szabadság. Csak nehogy unatkozás legyen a vége!

Azt mondod, veled az nem fordulhat elő? Akkor jó. Még jó, hogy van ez az internet, így van mit csinálni? El se tudod képzelni, mivel múlatták az idejüket a kamaszok azelőtt, mielőtt feltalálták a számítógépet?

Megmondom én. Mi falun laktunk akkoriban, és sokat voltunk kint az utcabeliekkel. Játszottunk. Kitaláltunk mindenfélét. A fiúk fociztak, mi badmintonoztunk. Sokat voltunk a jó levegőn. Kimentünk a határba bicajozni, réti virágot, csipkebogyót szedni. A kanálisban fürödtünk. Este tábortűznél gitárszó mellett énekeltünk, szórakoztunk. Bandába verődve koncertekre jártunk, házibulikat szerveztünk.

szabadidő

Egyedül se unatkoztam

Imádtam olvasni, faltam a könyveket. Rajzolni, festeni sose szerettem, de ismerek olyanokat, akik így kapcsolódnak ki. Most már sokkal előbbre tart a világ. Divatos sporteszközök vannak, mégis kevesen használják őket. A görkori is szuper, nálunk még versenyt is szervezünk. Ha ilyesmi nem érdekel, csak úgy sétálj ki a természetbe! Akár egyedül is. Szippants jó mélyeket a friss levegőből és a madárcsicsergés majd jobb kedvre derít.

Néha kell a csend, az egyedüllét, hogy az ember feltöltődjön

Napi fél óra elég ahhoz, hogy kiegyensúlyozott maradjál. Ha valami élményre vágysz, próbálj ki olyasmit, amit eddig még nem. Van vadász, horgász ismerősöd? Kérd meg, hogy egyszer vigyen magával. Vagy csak gyűjts szép kavicsokat a folyóparton. Esetleg versenyezhettek, ki tudja messzebbre dobni a folyóba. Ki lehet próbálni az ékszerkészítést, a varrást, kötést, horgolást is. A nagyi szívesen megtanít rá. Régen minden lány tudott kötni, horgolni. De megtanulható a műkörmözés, sminkelés is. Vagy próbáld ki a meditációt, zumbát, aerobikot.

A lényeg, hogy ne unatkozz!

A nagyszülők meglátogatása se ciki. A mai fiatalok már egészen mások. Képesek órákat tölteni a számítógép előtt. Játék közben egy más világba menekülnek, ott akarnak minél jobban teljesíteni. Az élet azonban itt zajlik, nem a képernyő mögött. Iktass be olyan napokat, amikor be se kapcsolod a számítógépet! Az az igazi szabadság! Bár eleinte hiányozni fog, aztán találsz valamit, ami leköti a figyelmedet, ami érdekel. Rájössz, hogy net nélkül is van élet. Sőt! Jól is tudod érezni magad. Nem hiszed? Próbáld ki!

Szervezz magadnak más programot!

Olvass el egy igazi könyvet, amely nem csak virtuálisan lapozható! Ha mégis inkább e-könyvet választanál, akkor ajánlom „A vagányság határain túl” című könyvemet. Itt ingyen letölthető Szerintem érdekelni fog, nektek, kamaszoknak íródott, a ti nyelveteken. De az igazi, nyomdaszagú könyvnek nincs mása. Nálam ezek a menők. A lényeg, hogy bármibe fogsz is bele, összpontosíts rá teljesen! Így nyújt majd igazi élményt. Fél érdeklődéssel nincs értelme semminek.

Na, én megérkeztem. Jó vakációzást kívánok! Szia.

Szabó Katilla

Szabó Katilla

Eredeti nevem Szabó Katalin. Mivel nem volt felhőtlen a gyerekkorom, hamar útkereső lettem. Mindig érdekelt a lélek is, és azt tartom, nagyon fontos, hogy naponta találjunk időt az elcsendesedésre, feltöltődésre. Nap, mint nap teszek azért, hogy egyensúlyba hozzam magam lelkileg is. Örömet okoz, ha másnak segíthetek.

Írásaim a jelenlét állapotában születnek, így talán Téged is képesek a szeretet hullámhosszára hangolni. Hogy ez mit jelent? Írásaim olvasása közben feltöltődsz, és belül visszaigazolást érzel. Érzed a sorok igazát. Megtiszteltetésnek érzem, hogy itt lehetek köztetek. Nagyobbik fiam épp átlépte a kamaszkor küszöbét, úgyhogy a problémáitok közelebb állnak hozzám, mint gondolnátok. Na meg, én is voltam tini. Ráadásul lélekben örökre fiatal maradok. Olvasd a cikkeimet olyan szeretettel, ahogy írtam!

Legutóbbi könyvem nektek, kamaszoknak szól, amely ingyenesen letölthető, címe: A vagányság határain túl

Szabó Katilla

Kapcsolódó címkék

nyár