szerelem
#Lélek

6 jel, hogy nem vagy igazán szerelmes

2017.04.07.
1 perces olvasási idő

Szóval szerelmes vagy. De vajon tényleg? Megeshet velünk, hogy amikor az érzések sokasága kavarog bennünk, akkor félreértelmezhetjük egyiket-másikat. Így van ez az egyik legjobb érzéssel, a szerelemmel is. Íme, 6 jel, ami arra utal, hogy igazából nem vagy szerelmes.

1. Mindig rólad van szó?

Az önimádó és hiú embereknek nehezükre esik mást szeretni. Úgy érezhetik, hogy szeretik a másikat, és hogy a másik fél az "igazi", de nehéz számukra beleszeretni valakibe. Amikor szerelmes vagy, a másik embert magad elé helyezed. Mindent megtennél érte. Ha önimádó vagy, saját magad megszállottja, akkor valószínűleg nem vagy szerelmes.

2. Elkalandozó szemek és fantáziálás - minden alkalommal ez történik?

Ha te vagy a barátod is megnéztek másokat, az még rendben van. Nincs azzal semmi baj, ha "elolvasod a menüt, amíg otthon eszel". Ugyanez igaz a férfiakra. A férfiak tölthetik úgy a napjukat, hogy gyönyörű nőket néznek, de aztán hazamennek, és egyikre sem cserélnék el a legjobbat, téged. A Dennis Prager Egyetemnek van egy "Ő téged akar" nevezetű tanulmánya, amelyben megállapították, hogy a férfiak bár megnézik a nőket, néhány másodperc múlva már nem képesek visszaemlékezni rájuk.

szerelmes

Ami még megdöbbentőbb, hogy a fantáziálással sincs semmi baj. Ám ha minden alkalommal mást képzelsz a kedvesed helyére, vagy ha az idő nagy részében másra gondolsz, akkor valószínűleg nem vagy belé szerelmes.

3. Zavarban vagy miatta, mert vele vagy?

Az is rendben van, ha időnként zavarban vagy amiatt, akit szeretsz. Talán kínosan táncol, vagy nincs stílusérzéke. Azonban ha szeretsz valakit, akkor együtt tudsz ezekkel élni, és imádnivalónak tartod. Ha nem vagy szerelmes, akkor kínosan érzed magad miatta, ami addig fajulhat, hogy nem hívod társaságba magaddal. Ha ez fennáll, akkor valószínűleg nem vagy szerelmes.

4. Milyen gyakran gondolsz rá?

Amikor szerelmes vagy, akkor egész nap rá gondolsz. Látsz egy videóklippet, és azonnal meg akarod mutatni a szerelmednek, vagy épp kirándulást tervezel, és azon gondolkozol, hogy vajon tud-e jönni veled. Attól függetlenül, hogy már régóta vagytok együtt, még mindig egész nap rá fogsz gondolni. Például, hogy mit adsz a szülinapjára, vagy, hogy most vajon mit csinál. Ha egyáltalán nem gondolsz rá, akkor ez az egyik jele annak, hogy nem vagy szerelmes.

5. A cuki szokásai idegesítővé váltak?

Voltak kedves kis szokásai? Már nem tartod cukinak, hanem inkább idegesítőnek? Ha igen, akkor kiszerethettél belőle. Valószínűleg nem vagy belé szerelmes – ne feledd, ő nem változott!

6. Feltetted magadnak azt a kérdést, hogy tényleg szereted-e őt?

A nők és férfiak sok szeretetet éreznek egymás iránt és vigyáznak egymásra. Azonban ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy szerelmesek egymásba. Akik ebben a szituációban vannak, job ha tisztázzák önmagukban, hogy szerelmesek-e.

(S.C., allwomenstalk.com)