pozitív gondolkodás
#Lélek

Gondolkodj pozitívan!

2016.06.20.
1 perces olvasási idő

A gondolatoknak, éppúgy, mint a kimondott szónak, hatalma van. Gondolataid meghatározzák életedet, energiahullámai visszahatnak rád, rólad pedig a környezetedre sugározzák fényüket. Hogy életigenlő, mások által is kedvelt, pozitív kisugárzású ember váljék belőled, tudatosítsd magadban a pozitív létszemlélet alapelemeit!

Minden úgy jó, ahogy van. Ez nem azt jelenti persze, hogy nem veszünk tudomást a nehézségekről, hogy szőnyeg alá kell söpörjük a problémáinkat, hanem hogy elfogadjuk a kialakult nehéz helyzetet, hiszen az csupán a felszín, a látszat. A pozitívan gondolkodó ember képes a felszín alá hatolni, s felismerni a nehézség mögött húzódó számára hasznos, kihívást jelentő, pozitív valóságot. Nem szabad ítélni, ítélkezni látszólagos dolgok felelett. Nincs értelme. Higgadtan, humorral telve egyébként is sokkal könnyebb átvészelni a nehezebb időket.

Pozitív érzés

A gyűlölködő, haragos ember tudattalanul is taszítja a többieket, negatív energiákat sugároz a környezete felé. Ha még oly nagyon dühös is vagy valakire, igyekezz kiegyensúlyozott maradni, hiszen ne feledd, a negatív energiák visszahatnak rád is. Senki sem jobb vagy rosszabb a másik embernél. Csak mindenkinek más feladata van.

pozitív fiatalokLétünket 95%-ban a belső képek és érzelmek határozzák meg. Ezért rendkívül fontos, hogy a képzelet segítségével pozitívvá alakítsd saját belső világodat. Színezd kedved szerint életed kifestőkönyvét, ne engedd, hogy egy-egy kudarc vagy mások rosszindulata sötétre fesse a fölötted ragyogó eget!

Pozitív akarat

Az akarat hatalmas teremtő energia. Törekedj céljaid megvalósítására, de soha ne mások kára árán érj célt!

Pozitív beszéd

Sokan állandóan beszélnek, mégsem mondanak semmit. Másokról pletykálnak, vagy csak lelki szemétládának használják türelmes hallgatóságukat.

Tanulj meg hallgatni! Lehet, hogy valamelyik barátodnak éppen arra van szüksége, hogy valaki türelmesen végighallgassa, nem pedig „bölcs” tanácsokra vágyik. Bátoríts, vigasztalj, de ne légy kéretlen tanácsadó.

Pozitív cselekvés

Légy kedves, türelmes, segítőkész! Bármit teszel, légy tudatos, cselekedj felelősséggel, mértékletesen. A cselekvés mindig mozgás: lendítsd mozgásba magadat és másokat is, hogy ne uralkodhasson el rajtad, rajtatok a tétlenség, az unalom!

Pozitív tudat

Az esti tévéhíradó biztosan nem lehet a pozitív tudat forrása. Nem is kívül keresendő: benned lakik. A benned „karattyoló” hang érted van, ha magadba mélyülve tudatosan hallgatod, önhibádból nem kerülhetsz nehéz helyzetbe.

Pozitív élet

Ha pozitívan élsz, valóban élsz. Tartalommal, vidámsággal töltsd meg a napjaidat! Az életet, a napokat nem lenne szabad tétován tengetni: alakítsd, vezesd úgy, ahogy számodra a legtöbb örömöt hozza. Kapcsolataidban törekedj a harmóniára és tanulj meg örülni az egészen apró dolgoknak is!

(KamaszPanasz - O.K.T. pszichológus)