randi
#Lélek

6 tipp az első randihoz

2021.07.10.
3 perces olvasási idő

Az első randi sikere a kölcsönös szimpátián, a benyomásokon alapszik. Hiába a minden szempontból megfelelő paraméter-skála, ha a kiválasztott nem kelt vonzalmat, vagy valamilyen kevéssé megmagyarázható kellemetlen érzést ébreszt a partnerben. Érdemes tehát felkészülni az első randira, és vigyázni, hogy el ne illanjon a bontakozó varázs.

De mi is az első hivatalos randevú igazi varázsa? Miben áll a nagy titok? Az ismeretlen, a bizsergető felfedezni vágyás az, ami hajtja az alakuló párokat. Ideális esetben mindketten ugyanazt a sürgető késztetést érzik, hogy minél jobban megismerjék szívük választottját, a lehető legtöbb információt megtudják a másikról és minél több időt tölthessenek együtt.

Ha van pár napunk a nagy alkalom előtt, valószínűleg lesz elég időnk, hogy testben és lélekben is ráhangolódjunk az első találkozásra. Ha az események gyorsan követik egymást, és az első randi hirtelen jön, a találkozás spontánabb lesz, amely a hiedelmekkel ellentétben egyáltalán nem rontja a meghittséget, sőt, fesztelenebb hangulatot teremthet.

1. Légy önmagad

A legfontosabb akár van idő a nagy készülődésre, akár nincs: a másik fél a valódi énünkre kíváncsi, ezért ne akarjunk másnak látszani, mint amilyenek valójában vagyunk. Az álság hamar kibukik, vagy ha nem, akkor irreális elvárások támadhatnak a partnerben, illetve a nem valódi tulajdonságaink fenntartása egy idő után egyre nehézkesebb lesz, ami alapjaiban mérgezi meg az amúgy is hazugságra épülő bimbózó románcot. Legyünk tehát természetesek!

Ne viseljünk extra mini szoknyát, ha egyébként nem tennénk. Ne húzzunk acélbetétes bakancsot csak azért, mert partnerünk azt visel. Ne próbáljuk kitalálni, hogy mi az ő ideálja, elvárása, vagy ha mégis megpróbáljuk, eszünkbe se jusson annak megfelelni. Adjuk önmagunkat és hiába kedveli a partner a szőke hajszínt, még véletlenül se cseréljük mogyoróbarna fürtjeink színét platinaszőkére.

2. Csak természetesen

A külcsín tagadhatatlanul fontos része az első randinak, és ez talán a ruházaton keresztül érvényesül a legjobban. Hordjunk olyan ruhát, amelyet a hétköznapokon viselünk. Nagyon fontos, hogy öltözetünkben kellemesen érezzük magunkat, ne kelljen feszengeni vagy mindig arra figyelni, hogy lecsúszik-e vállunkról a ruha pántja. Ha egyébként nem viselünk tűsarkú cipőt, ne ezen alkalommal kezdjük el, mert a csúfos elesés szinte borítékolható. Ne ringassuk csípőnket csak azért, hogy a partner szexuális érdeklődését felkeltsük.

Ne töltsünk a manikűrösnél fél napot, és ne készíttessünk tartós, lakkozott, kőkeményre fújt frizurát, ha máskor nem tennénk. Ne felejtsük: az első randi fontos esemény, de egy énidegen frizura az egészet tönkreteheti. A férfiak egyébként is jobban kedvelik a természetességet, a lazán leomló hajfürtöket, mint az atombiztos frizurát. Ám, ha aznap viharos szél fúj, érdemes egyszerűen összefogni a hosszú hajat, hogy mire megérkezünk a randi helyszínére, ne fessünk úgy, mint egy tökéletesre sikerült madárijesztő.

3. Légy pontos

Legyünk pontosak, és semmiképpen ne késsünk öt percnél többet. 10 perc várakozás már frusztrálhatja a férfit, az pedig több mint figyelemfelkeltő, ha a másik fél késik, főleg, ha nem szolgál megdönthetetlen alibivel, amit vis majornak tekinthetünk.

4. Hagyd szóhoz jutni

Viselkedjünk természetesen. A csacsogás bár bizonyos mértékig bájosnak hat, ám egy idő után a buta locsogás idegesítő a férfiak számára. Beszéljünk magunkról, hiszen kíváncsi ránk, ám a legnagyobb sikert akkor érhetjük el, ha őt is hagyjuk szóhoz jutni. Könnyen meghódítható az a férfi, akit hagynak kibontakozni. De ha főleg ő beszél, leginkább magáról, érdemes elgondolkozni, hogy vajon mi lesz a jövőben a számára felállított fontossági sorrend, kerülhetünk-e valaha az első helyre az ÉN után.

5. Felejtsd el az alkoholt

Ne fogyasszunk egy pohár bornál több alkoholt. Az alkohol könnyedebbé teheti a társalgást, mivel oldja a gátlásokat, ám a szalonspiccet megkockáztatni vakmerőség. A partner viszolyogva gondol majd vissza az első randira, és elvágólag végérvényesen tönkretehetjük még az amúgy pozitív összképünket is.

6. Figyelj a testbeszédre

Figyeljünk partnerünk testbeszédére, mimikájára. A keresztbe tett lábak, a mellkas előtt összefűzött karok önvédelmet, tartózkodást jelentenek, míg a felénk nyitott lábfejek a befogadást, tetszést szimbolizálják. Egyértelmű szexuális érdeklődésre utal, ha partnerünk lazán megtámasztja hátát, lábait terpeszbe teszi, kezeit zsebre dugja, fejét kissé felemeli. De ugyanígy saját testbeszédünk is jeleket közvetít a másik fél számára, amiből az leginkább tudattalanul következtetéseket vonhat, leginkább benyomások formájában.

Ha a fentiekre odafigyelünk és a kölcsönös érdeklődés tovább erősödik, az első randevút újabbak követik majd, és szerencsés esetben virágzó, hosszú kapcsolat alakulhat ki a kezdeti románcból.

Ez is érdekelhet: 67 romantikus és olcsó randiötlet

(fokuszbanano)