szerelem
#Lélek

10 tipp a hosszú és boldog párkapcsolathoz

2014.04.05.
1 perces olvasási idő

Hogyan maradjon a párkapcsolatod boldog és működőképes, ha már hosszabb ideje tart? Segítünk!

1. Legyél nyitott és őszinte!

Oszd meg érzéseidet a másikkal, mondd el, hogy mit szeretnél, mire van szükséged!

2. Tartsd a kapcsolatot a barátokkal!

A jó barátok veled vannak jóban-rosszban. Ha nem úgy mennek a dolgok a párkapcsolatodban, ahogy szeretnéd, akkor ők támaszt nyújthatnak neked.

3. Figyeld meg a különbözőségeket kettőtök között!

A világ elég egyszínű és unalmas lenne, ha mindenki egyforma lenne. Érdeklődj a párod véleménye, elképzelései, gondolatai, nézetei felől, gondolkodj el azon, hogy miért épp olyan, amilyen, miért így vélekedik, mi az oka, háttere? Ez segít jobban megérteni a másikat és közelebb kerülni egymáshoz, elfogadni a másikat.boldog kapcsolat

4. Figyeljetek oda egymásra, hallgassátok meg a másikat!

Ha a saját érzelmeidet háttérbe szorítod, megtudhatod, hogy mit akar a másik.

5. Legyél kreatív!

Lepd meg a párod valamivel, szervezz meglepetés programot neki. Sétálj kézen fogva vele, dicsérd meg mások előtt, vagy írj neki klasszikus szerelmes levelet.

6. Kérdezz!

Ne gondold azt, hogy tudod, mit gondol a másik, mire van szüksége, hogy érez. Mindig tudd egyértelműen, hogy mi van a másikkal, ne félj megkérdezni tőle.

7. Kiegyensúlyozott szexuális élet.

A hosszú és jó kapcsolat alapja a kölcsönös örömszerzés. Beszéljétek meg őszintén, hogy ki, mit és hogyan szeret. Ne feledkezzetek meg a védekezésről és az egészségügyi-higiéniáról sem. Az egyéni preferencia idővel megváltozhat, ezért beszéljétek meg, hogy most jó-e vagy sem az együttlét az adott formában, mi az, ami nem jó.

8. Ismerd el a hibáidat!

Ne seperd a szőnyeg alá, ha tudod, hogy rosszat cselekedtél. Az őszinte bocsánatkérés elejét veheti a neheztelésnek és a vitáknak.

9. Hagyj elég időt más dolgokra is!

Hagyj időt önmagad számára is, meg a barátoknak legyen meg a saját helye és ideje.

10. Ne felejtsd el, hogy a párod mit szeret és mi a fontos neki!

Időnként tegyél a kedvére, kényeztesd, éreztesd vele, hogy fontos neked és szereted. Még ha nem is könnyű vagy áldozatokkal jár, akkor is.

(N. L., lovegoodbadugly.com)