szexting
#Lélek

Szexi képek és videók a szerelem zálogai?

2011.08.13.
2 perces olvasási idő

Gyakori a kapcsolatokban, hogy szexi képeket, üzeneteket, vagy videókat akar készíteni az egyik fél. Mi történik akkor, ha úgy érzed, rád erőlteti a barátnőd vagy barátod, hogy ilyen képeket küldj magadról?

Egy amerikai kutatás szerint a tini lányok ötvenegy százaléka küldött már szexi képet magáról egy fiú befolyásának hatására.

Mi van akkor, ha valaki rá akar venni, hogy szexi képeket küldj magadról?

„A barátom néha megpróbál lefotózni, amikor meztelen vagyok, és egyfolytában azt kéri, hogy küldjek neki egy szexi képet magamról. Nem szeretem a gondolatot, hogy neki mindig meglesz az a kép, és hogy bárki másnak is megmutathatja. Egyfolytában erőlteti ezt nálam, és azzal érvel, hogy a barátainak is küldenek ilyeneket az ő barátnőik. Olyan érzésem van, mintha csak én lennék ilyen merev.”

Nehéz kezelni ezt a fajta nyomást, különösen, ha olyan érzést kelt benned, mintha mindenki más is ezt csinálná!szexting

De ha kényelmetlenül érzed magad miatta, az teljesen rendjén van. Az ezzel kapcsolatos érzéseid a dominánsak, és tiszteletben kellene tartania, hogy neked ez nem fér bele. Amint elküldtél egy képet, nem tudod, hogy hol landol.

Határozottan mondd azt, hogy:

„Nem, nem akarom megtenni, mert kellemetlen számomra. És rendben van, akkor merev vagyok.”

Meg kell hallgatnia, és tiszteletben kell tartania, hogyan érzel. Ha továbbra is erőlteti ezt nálad, az nem jó jel, egyáltalán törődik a te érzéseiddel? Beszélj erről valakivel, akiben megbízol! Beszélj a szüleiddel, egy másik felnőttel, vagy egy tanácsadóval!

Túl késő, ha már elküldtem?

„Akkor viccesnek tűnt, de most már aggódom, hogy mi fog történni a rólam készült képekkel.”

Ha elküldtél egy képet, videót, vagy üzenetet, és aggódsz, hogy mi lesz később:

  • Megkérheted a másikat, akinek küldted, hogy törölje ki az üzenetet a telefonjából, vagy a beérkezettekből. Magyarázd el neki, hogy aggódsz miatta, s ezért akarod, hogy kitörölje.
  • Ha úgy érzed, hogy már tényleg nincs az ellenőrzésed alatt, akkor beszélj egy felnőttel, akiben megbízol, vagy egy tanácsadóval, hogy segítsen kitalálni, mit tehetsz.
  • Ha az, akinek küldted a képet, elutasítja, hogy kitörölje, akkor egy felnőtt segítségével nyomatékosabban is utasíthatod erre-ez lehet, hogy hatásosabb lesz.

Mit tegyél, ha zavaró, erotikus tartalmú üzeneteket kapsz?

„Ez a fiú, akit ismertem flörtölős sms-eket küldözgetett. Először még cuki volt, de most küldött egy képet, amin felső nélkül van, és azt mondta, hogy többet is meg akar nekem mutatni! Furcsa érzés, és nem tetszik.”

Ha úgy érzed, hogy valaki átlépte a határt, és olyan képeket vagy üzeneteket küld, amik nem tetszenek, akkor:

  • Mondd meg neki, hogy nem akarsz több hasonló üzenetet kapni. Lehet, hogy kicsit furcsa lehet ezt mondani, de ha lehet, tedd meg. Mondhatod azt is, hogy: „Kérlek, ne küldj nekem többet ilyen képet.”
  • Ha továbbra is kapsz ilyen üzeneteket, akkor tiltsd le a küldőt
  • Lehet, hogy meg kell változtatnod a telefonszámodat. Ha így alakulna, akkor figyelj oda, hogy csak olyan barátok tudják az új számodat, akikben megbízol.

(Sz. D. L., lovegoodbadugly.com)

Kapcsolódó címkék

szerelem