dr house
#Lélek

Dr. House - Ártalmas az egészségre?

2017.10.25.
1 perces olvasási idő

A Dr. House, Grace Klinika, vagy a Vészhelyzet mind népszerű orvosi drámák, ám rendszeres nézésük akár még ártalmas is lehet rád.

Egy, a Rhode Island-i Egyetem által végzett kutatás szerint azok az emberek, akik rendszeresen néznek sorozatokat, melyek főként kórházakban játszódnak, sokkal inkább féltik az egészségüket, és szokatlan betegségek áldozatai lesznek.

Yinjiao Ye professzor, a kutatás vezetője, azt állítja, hogy szerinte a kórházas sorozatok mértéktelen nézése ahhoz vezet, hogy a nézők elégedetlenek lesznek saját életükkel.

A kutatásban részt vett 274 tanulója az Alabamai Egyetemnek, akiket megkérdeztek a TV-nézési szokásaikról.

„Amíg ez a megkérdezett csoport is elégedetlenséget mutat, az jut eszembe, hogy sokkal szélesebb rétegeket kéne megkérdeznem, és ez még erősebb elégedetlenséget hozna ki eredményképpen.” – mondta Ye.

A kutatásból az is kiderül, hogy a TV által sugárzott tökéletes kórházak, orvosok látványa miatt az alanyok sokkal nagyobb figyelmet fordítanak az egészségükre, de akár az élettel való elégedettséget is befolyásolhatja.

Milliók néznek ilyen jellegű sorozatokat, ám a tapasztalat azt mutatja, hogy a nézők sokkal gyakrabban szenvednek a TVben látott betegségektől.

(Gy.A., foxnews.com)