unokatestvér
#Lélek

Tiltott gyümölcs - Beleszerettem az unokatestvérembe

2010.10.19.
1 perces olvasási idő

Nagyon jóban vagyunk az unokatestvéremmel, és sajnos beleszerettem. Kérem, segítsen, hogyan tudnám elfelejteni őt, mert ez így nem normális. A szakértő válaszol.

Kedves Levélíró!

Sokszor a tiltott gyümölcs a legvonzóbb, azt akarjuk, ami nem lehet a miénk. Ezzel az egésszel csak egy baj van, ha olyat akarunk, amit nem kaphatunk meg, akkor csak saját magunkat hozzunk lehetetlen helyzetbe, magunknak teszünk ezzel rosszat. Ilyen az unokatesóval való szerelmi kapcsolat is. Bár vannak rendhagyó példák, amikor két unokatestvér mégis járni kezd egymással, de ezek nagyon ritka esetek, és a társadalom is ellenzi, talán törvény is született, ami az elsőfokú unokatestvérek házasságát tiltja.

Az unokatesód pedig nagy valószínűséggel nem viszonozná a te szerelmedet. Voltál már valaki olyasvalakibe szerelmes, aki nem szeretett téged viszont? Akkor mit csináltál, hogyan léptél túl rajta? Magadban szükséges egy döntést hoznod: Vagy másra tereled a figyelmedet, mással kezdesz el foglalkozni, és találsz magadnak egy olyan fiút, akivel még lehet is valami, vagy még hosszú hónapokig, akár évekig egy olyan fiút dédelgetsz az álmaidban, akivel esélytelen a dolog, és így magadat fosztod meg a boldogságtól! Nem könnyű túltenni magunkat olyan fiún, akibe szerelmesek vagyunk, ez biztos. De az is biztos, hogy csakis rajtad múlik, hogy hogyan, mivel akarod eltölteni a következő hónapjaidat! Sajnos még nem találták fel a csodaszert arra, hogy elfelejtsünk valakit könnyedén, aki nagyon vonz. Továbblépni sokszor nehéz, és ezt az elhatározást magadban kell meghoznod!

Hajrá!

(KamaszPanasz - Ujpál Zsófia, pszichológus)