szerelem
#Lélek

Szerelmes vagyok egy nálam 18 évvel idősebb férfibe

2012.11.30.
1 perces olvasási idő

Beleszerettem 18 évvel idősebb pasiba. Én 16 éves lány vagyok. Mikor megtudta, hogy mit érzek iránta, azt mondta, felejtsem el őt. De én erre képtelen vagyok. Mit csináljak? Hogy tegyem túl magam rajta? Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

Kedves Levélíró!

Ha már ő is azt mondta, hogy nem lehet semmi köztetek, akkor valóban az a legokosabb, és magadnak is akkor teszel a legjobbat, ha elfelejted őt. Ez nem megy egyik napról a másikra, és nem is megy magától a dolog. Ehhez egy tudatos, határozott döntés kell a részedről: egyik lehetőség, hogy még sokáig szenvedsz miatta, és azon keseregsz, hogy milyen igazságtalan ez az élettől, hogy pont az nem akar téged, akibe te meg szerelmes vagy, és még esetleg kergeted is ezt az ábrándot, mondván, hátha mégis...

A másik lehetőséged, hogy határozottan, elszántan így döntesz: oké, szerelmes lettél belé, de mivel ő nem akarja, ezért te túl fogod magad tenni rajta, és továbblépsz. Erre a másodikra koncentrálj!

Keress magadnak figyelemelterelő elfoglaltságokat, barátokkal való időtöltés, alkotó tevékenységek (rajz, festés, zene, kreatív hobby), bármi, amiben örömödet leled. Barátkozz más fiúkkal is, akik elsőre talán nem tűnnek olyan jónak, mint az egykori szerelmed, ezen ne keseregj, normális, hogy egy szerelem után mindenki más kevesebb nála. Adj magadnak időt, és el fog érkezni a következő fiú, aki megragadja a szívedet. És ha valóban sikeres párkapcsolatra vágysz, ahol szeretet van és megbecsülés, akkor érdemes veled egykorú férfiakra vadásznod!