JOGOSÍTVÁNY kategória (58)

Egy autóbaleset felkavaró élmény. Gondolj bele abba, hogy a következményei szinte ugyanolyan felkavaróak. A balesetet követő órákban vagy napokban az emberek még mindig nem tették túl magukat a baleseten – főleg ha úgy érzik, hogy a baleset elkerülhető lett volna.
2014-07-08

- hirdetések -

Tízből csupán két esetben segítenek az autósok, ha balesetet látnak. Te mit tennél akkor, ha sérültet látnál az utcán? Odasietnél és alkalmaznád az elsősegélynyújtást, vagy gyorsan továbbállnál? Ismered a sebellátás folyamatát?
2013-05-12
Először is: nézzük, mik a teendők a helyszín megközelítése előtt. A legelső és legfontosabb dolog mindig a helyszín gyors felmérése, a saját és mások biztonságáról való meggyőződés. Amíg nem vagyunk benne biztosak, hogy a helyszín biztonságos, addig ne menjünk oda a sérülthöz, ne közelítsük meg a helyszínt és másokat se engedjünk oda!
2013-02-23
Tudtad, hogy járdán csak akkor biciklizhetsz, ha az úttest alkalmatlan a kerékpáros közlekedésre? És azt, hogy lakott területen kívül kötelező láthatósági mellényt viselned? Ha biciklire ülsz, ugyanúgy szigorú szabályokat kell betartanod, mint az autósoknak - máskülönben több ezer forintra is megbüntethetnek.
2013-01-08
A korábbi cikkekben ismertetett sérülések ellátásához előfordulhat, hogy speciális segélynyújtási technikákat kell alkalmazni. Ezek általában azért indokoltak, mert a sérültet gyakran tilos mozgatni, vészhelyzetben azonban előfordulhat, hogy rákényszerülünk erre a külső életveszély elhárításának érdekében. Az alábbi módszerek segítenek, hogy a sérültet a lehető legkíméletesebben mozgassuk.
2012-06-06
Mikor kell újraélesztést végezni? Mit kell tenni orrvérzésnél, és akkor, ha valaki elveszti az eszméletét? Te tudod a választ? Nemrég azt teszteltük, hogy ki tudja jól megválaszolni a kérdéseket. Cikkünkből megtudhatod a nyerteseket, és a helyes válaszokat.
2012-04-30
Előző két cikkünkben a bajba jutott ember megközelítése előtti tudnivalókról volt szó. Talán furán hangzik, de a különböző sérülések konkrét ellátásáról még ebben a cikkben sem lesz szó, hiszen ez az elsősegélynek csak az egyik részét teszi ki. Lássuk, mik a teendők, mielőtt megkezdjük az életmentést!
2012-03-30
Aki egyszer már megbukott az autóvezetői vizsgán, jó eséllyel újra meg fog bukni - mutatkozik meg brit statisztikákból.
2012-01-08
Manapság már egyre több és több autó „fut” az utakon. Aki teheti, kocsival jár-kel mindenfelé, hiszen gyors és kényelmes. A megnövekedett autóhasználattal azonban a levegőbe jutó káros anyag mennyisége is jelentősen emelkedett. Mit tehetünk ez ellen? Néhány hasznos tanács segítségével te is közlekedhetsz környezetbarát módon.
2011-11-08
Egyre több utas emeli fel a hangját az sms-ezés és vezetés ellen. Ha egy ilyen autóvezető kiborít, de nem vagy benne biztos, hogyan hozd fel a témát, itt találsz néhány ötletet.
2011-09-28
A fiatalok vezetési képessége rohamosan romlik, miközben SMS-eznek. Ezt egy kutatás mutatta ki, miszerint a vezetés közben írt SMS, vagy az MP3-lejátszó babrálása sokkal nagyobb veszéllyel jár, mint az egyszerű telefonálás.
2011-08-06
Rengeteg módja van annak, hogyan csináljunk egy sikeres partit úgy, hogy mindenki épségben hazaérjen. Ha a bulinak vége, a meghívottaknak egy igen nehéz kérdéssel kell szembesülniük: hogy jutunk haza?
2010-09-03
A szigorú szabályok csökkentik a baleseteket, az ittas vezetést és a telefonhasználatot. Ha már a gyerek a kormány mögé ül, nagyban befolyásolja biztonságát a szülő nevelési stílusa. Azok, akik szigorú szabályokat állítanak föl - de egy segítőkész, támogató módon -, felére csökkenthetik a tini autóbalesetek számát és két új tanulmány szerint, az ittas vezetések aránya is kisebb. A pozitív szabályozás növelheti a tinikben a biztonsági öv használatának igényét, és a telefonbeszélgetések sms-ezések kockázatát csökkenti.
2009-12-23
<<  1 ... 2 3 4  >>