Jogosítvány

#Jogosítvány

51 db cikk a témában

#újraélesztés
2016.03.18.

Újraélesztés lépésenként - Te tudod, mi a teendő?

Ijesztőnek tűnhet, de bármikor keveredhetsz olyan szituációba, amikor szükséged lehet rá, hogy ismerd az újraélesztés lépéseit. Sokan nem mernek cselekedni vészhelyzetben, pedig a keringésmegállás után elkezdett azonnali újraélesztés akár megnégyszerezheti a túlélés esélyét.

#seb
2015.04.12.

Sebek és vérzések ellátása

Egy horzsolás ellátásához természetesen nem kell mentőt hívnod, de artériás vagy vénás sérülés esetén ez legyen az első dolgod!

#elsősegély
2013.02.23.

Biztonságos elsősegélynyújtás

Először is: nézzük, mik a teendők a helyszín megközelítése előtt. A legelső és legfontosabb dolog mindig a helyszín gyors felmérése, a saját és mások biztonságáról való meggyőződés. Amíg nem vagyunk benne biztosak, hogy a helyszín biztonságos, addig ne menjünk oda a sérülthöz, ne közelítsük meg a helyszínt és másokat se engedjünk oda!

#segítségnyújtási technikák
2012.06.06.

Segélynyújtási technikák

A korábbi cikkekben ismertetett sérülések ellátásához előfordulhat, hogy speciális segélynyújtási technikákat kell alkalmazni. Ezek általában azért indokoltak, mert a sérültet gyakran tilos mozgatni, vészhelyzetben azonban előfordulhat, hogy rákényszerülünk erre a külső életveszély elhárításának érdekében. Az alábbi módszerek segítenek, hogy a sérültet a lehető legkíméletesebben mozgassuk.