stoptober 2015
#Drog, cigi, alkohol

Megvannak a STOPTOBER pályázatunk nyertesei!

2015.11.10.
1 perces olvasási idő

A dohányzásról való leszokás nem egyszerű feladat, azonban egy életre szóló döntés, amellyel számos egészségügyi probléma rizikója csökkenthető. Nagy örömmel fogadtuk pályázataitokat, amelyek pontosan ezekre a veszélyekre hívták fel a figyelmet. Lássuk, melyik művet ítélte a legjobbnak a zsűri, és melyik volt az, amely a közönség kedvencévé vált.

Színes pályázatok érkeztek a legfiatalabbaktól is

Pályázatunkra összesen 45 alkotás érkezett, melyek között rajzok, grafikák, kisfilmek és egy egyedi kollázs is szerepelt. Azt tapasztaltuk, hogy a dohányzás következményeiről már az egészen fiatal gyerekek is sokat tudnak, ezt példázza az is, hogy a beküldött művek alkotói között voltak második osztályos tanulók is. Emellett sok felső tagozatos, középiskolás diák, illetve egy egyetemi tanulmányokat folytató hallgató is részt vett a kampányunk pályázatán.

Érdekesség, hogy a pályázók közül jó néhányan maguk is dohányoznak, és bár ismerik a cigarettázás veszélyeit, még nem sikerült leszokniuk róla. Reméljük, hogy a kampány, illetve a többi alkotás is elgondolkoztatja azokat a fiatalokat, akik még nem döntöttek a füstmentesség mellett.

Külön kiemeljük, hogy a versenyre középsúlyos mértékben sérült, készségfejlesztős szakiskolai tanulók, továbbá fiatalkorú fogvatartott tinédzserek is jelentkeztek, akik mindannyian ötletes alkotásokkal gazdagították a pályaművek palettáját.

Kié volt a legjobb pályázat?

A STOPTOBER pályázat zsűrije a fődíjat Hankó Gyulának ítélte oda, aki egyedülálló technikával készült, figyelemfelkető munkát küldött a szerkesztőségünkbe. A nyereménye egy napelemes telefon- és tablet töltő. Gratulálunk!

pályázat

A közönségdíjat a Facebook oldalunkon közzétett galériában leadott szavazatok alapján Solti Lili, 7. osztályos tanuló nyerte, akinek a művére kimagaslóan sok, összesen 97 szavazat érkezett. Nyereménye egy Jó reggelt! súlyzós ébresztőóra. Gratulálunk!

cigi

A pályázatok megtekinthetők Facebook oldalunkon!

A legjobb pályázatok

A díjazott művek mellett érkeztek színvonalas és kreatív pályázatok, melyek mind remekül összefoglalták, miért nem érdemes dohányozni. Lássuk a legjobbakat!

  • Szőnyi Krisztián: Halál vagy élet?

halál

  • Oláh Adrián (5. osztályos tanuló)

dohányzás

  • Szeri Emese (5. osztályos tanuló)

stoptóber

  • Budai Dezső

óra

  • Horváth Virgil

cigaretta

Ezúton szeretnénk minden résztvevőnek megköszönni a munkáját, továbbá arra buzdítani benneteket, hogy vigyázzatok az egészségetekre!

(KamaszPanasz)