Betegségek, viszketés

#Betegségek #viszketés

59 db cikk a témában

#allergia
2012.04.01.

Allergia és asztma: hatással vannak egymásra?

Egyes allergiák asztmát okoznak? Vajon tényleg igaz ez az állítás? A válasz erre a kérdésre nem egyértelmű. Ugyanis azok az emberek, akik allergiások egyes dolgokra, sokkal könnyebben lehetnek asztmások.

#ekcéma
2011.06.10.

Mi az az ekcéma?

Az ekcéma, melynek a leggyakoribb típusa az atópiás dermatitisz, egy örökletes bőrbetegség, melyet idült bőrgyulladásnak is neveznek. Az ekcéma viszkető, kivörösödő, pikkelyesen lehámló bőrrel jár, amely főleg az arc, a fejbőr, a kéz, a könyök és a térdhajlat területeken fordul elő.

#nászutas betegség
2011.06.06.

Nászutasok betegsége: te is elkaphatod!

A honeymoon cystitis a húgyhólyag akut gyulladását jelenti olyan esetekben, ha egy nőnél szexuális aktust követően alakul ki húgyúti fertőzés. Nevét a nászutasok hólyaghurutjának is fordíthatjuk.

#herevízsérv
2011.05.30.

Herevízsérv

A herevízsérv (hydrocele) nem más, mint a herét körülvevő burkok közötti rés szövetközi folyadékkal történő feltöltődése. Keletkezése után lassan, folyamatosan növekszik, és zavaró méreteivel okoz panaszokat.

#homoki bolha
2010.10.26.

Homoki bolha - Így pusztítja el az emberi testet

Homoki bolha (fekélybolha) által terjesztett járványos betegség, név szerint tungiasis tartja rettegésben Uganda lakosságát. Az elmúlt két hónapban legalább 20 halálos áldozatot, és több mint 20 ezer megbetegedést dokumentáltak.

#szoros farmer
2010.09.29.

Szoros farmer szindróma

Egyre több szakértő találkozik olyan fiatal nőkkel, akik speciális érzőidegi panaszokkal fordulnak hozzájuk. Csak ’bizsergő comb szindrómásoknak’ nevezik őket. A bűnös nem más, mint a túl szoros csőfarmer.

#sarokfájdalom
2010.09.17.

Miért fáj a sarkam?

A sarokfájdalom meglehetősen gyakori probléma, amely sokszor kellemetlen, de csak az esetek egy részében áll mögötte komoly betegség. A sarkak fájdalma általában magától elmúlik, de vannak esetek, amelyeket mindenképpen érdemes orvossal ellenőriztetni. Az okokról és a kezelés lehetőségeiről dr. Bányai Tamás, az Oxygen Medical ortopéd szakorvosa, sportorvos beszélt.

#allergia
2010.08.20.

Hogyan éljük túl a parlagfű szezont?

A csalánfélék virágporának koncentrációja ugyan lassan csökken, de ezzel párhuzamosan erősödik a leggyakoribb és legtöbb panaszt okozó allergén növény, a parlagfű pollenszórása. Dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológusának segítségével bemutatjuk azokat az egyszerű praktikákat, melyek segítségével a mindennapok még könnyebbé tehetőek.

#gyógyíthatatlan
2010.08.07.

SLE - Szisztémás lupus erythematosus

Az SLE a test több szervét érintő, gyógyíthatatlan autoimmun betegség, mely 90 százalékban a női nemet érinti. Leggyakoribb célpontjai a bőr, a vesék, és a szív. Milyen kilátásai vannak az SLE-ben szenvedő betegnek?

#lábgomba
2010.07.11.

Bőrbetegségek a lábon

A láb anatómiai és bőrgyógyászati szempontból szorosan kapcsolódik a kézhez, ezért számos bőrbetegség a kézen és a lábon egyidejűleg jelentkezik, mint például pikkelysömör, ekcéma.

#árvíz
2010.06.06.

Veszélyes, ezért tilos a fürdés a megáradt vizekben

Bármennyire is hívogató a víz, ne fürödj a kiöntött folyókban, mert veszélyes lehet - hívja fel a figyelmet az ÁNTSZ. A szakemberek úgy tapasztalták, a jó idő miatt sokan becsülik alá a valós veszélyt.

#pattanásos bőr
2010.05.23.

Bőrelváltozások: göbök, csomók

A faggyú- és zsíranyagcsere betegségei számos tünetet okozhatnak, ezek egy része csak esztétikai jelentőségű, míg mások az egész szervezet betegségére utalhatnak. Ezek kialakulásáról és kezelési lehetőségekről beszél dr. Vincze Ildikó, az Oxygen Medical bőrgyógyász szakorvosa.

#kosz
2010.05.10.

Egy kis kosz nem árt?

Gondoltad volna? Kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy bizonyos baktériumok, vírusok és férgek, melyek a „koszevés” során jutnak a szervezetbe, segítik az erős, egészséges immunrendszer kialakulását. Ezek szerint van még mit tanulnod a kistesódtól...