Betegségek, viszketés

#Betegségek #viszketés

59 db cikk a témában

#psoriasis
2014.10.20.

Mindent a pikkelysömörről

A psoriasis vulgaris, vagyis a pikkelysömör egy olyan gyulladásos bőrbetegség, amely bár nevében az övsömörrel mutat hasonlóságot, közöttük nincs semmilyen kapcsolat.

Szeborreás keratózis: csúnya, de nem veszélyes bőrprobléma
#bőr
2014.10.11.

Szeborreás keratózis: csúnya, de nem veszélyes bőrprobléma

Jellemzően barnás esetleg szürkés színű, megvastagodott, száraz felszínű bőrképlet az úgynevezett szeborreás keratózis, amely sokakat zavarhat, különösen, ha az arcon vagy más látható testrészen jelenik meg. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyásza arra figyelmeztet, hogy bár nem rosszindulatú az elváltozás, de rendszeres kontrollt igényel.

Tiltott gyümölcsök allergiásoknak
#allergia
2014.07.20.

Tiltott gyümölcsök allergiásoknak

Nyáron rengeteg ízletesebbnél ízletesebb gyümölcs közül választhatsz, hogy feltöltsd szervezeted vitaminokkal. Azonban nem árt az óvatosság, mert bizony a gyümölcsök is okozhatnak allergiát!

#fül
2014.07.15.

Hogyan kezelhető az úszófül?

A betegség elsősorban gyerekek vagy gyakran úszók körében fordul elő, neve is innen ered. Az úszófül gyakori probléma a nyári időszakban, megelőzéséről és kezeléséről fül-orr-gégész szakértőnket kérdeztünk.

#medence
2014.07.10.

Veszélyek a medencében

Bőrgomba, hüvelygomba, kötőhártya-gyulladás, a külső hallójárat gyulladása, vagy vírusos szemölcsfertőzés lehet a strandolás, fürdőzés eredménye. Éppen ezért érdemes kicsit odafigyeljünk testünk egészségére, ha vízközelben vagyunk.

#izzadás
2014.06.08.

Mi okozhatja a túlzott izzadást?

A fokozott verejtékezés, vagy a túlzott izzadás gyakori betegség, amely gondot okozhat a mindennapi életben. Becslések szerint az emberek 2-3 százaléka szenved a hónalj túlzott izzadásától (hónalj hiperhidrózis) vagy a tenyér és a talp izzadásától (palmoplantar hiperhidrózis).

#csalánkiütés
2014.05.26.

A csalánkiütés okai, kezelése

Majdnem minden negyedik ember szenved csalánkiütéstől vagy más, hasonló jellegű allergiás reakciótól. Ezek legfőbb okozója a meleg és az allergia.

#vírusos szemölcs
2014.04.22.

A vírusos szemölcs tünetei és kezelése

A vírusos szemölcs a bőr vírusos eredetű fertőző betegsége. Kórokozói a HPV családba tartozó vírusok. A szemölcsök kezelése elsősorban bőrgyógyászati feladat. A drogériákban kapható szemölcsirtó készítmények csak ideiglenesen csökkentik a szemölcs méretét, nem jelentenek végleges megoldást.

#bőr
2013.11.29.

10 tipp a téli bőrvédelemhez

A nemrég beköszöntött hideg, az alacsonyabb páratartalom, a lakások fűtése különösen megviselheti a bőrünket. A szárazság mellett gyakran jelentkezik egy másik, kellemetlen tünet is: a viszketés. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical bőrgyógyásza 10 hasznos tippel szolgál a bőr védelmében.

#hüllő
2013.03.09.

Veszélyes házikedvencek

Körülbelül a háztartások 3%-ában van valamilyen hüllő. A hüllők - beleértve a teknősöket, a gyíkokat és a kígyókat – olyan baktériumokat hordoznak, amelyek emberre is ártalmas betegségeket terjeszthetnek. A legnagyobb veszélyt kétségkívül a szalmonella jelenti.

#atópiás ekcéma
2012.11.05.

Ekcéma és táplálkozás

Vörös, viszkető foltok, nedvedző hólyagocskák, rohamszerű viszketési inger. Az ekcéma tünetei jelentkezhetnek már kisgyermekkorban is, a panaszok pedig sok esetben végig kísérik a beteg életét.

#láb
2012.06.09.

A kényelmetlen cipő következményei

A bütyök, a tyúkszem, a benőtt köröm vagy a lábgombásodás okoz neked fájdalmat, kellemetlenséget? Cikkünkből megtudhatod, hogy mit tehetsz a gyógyulásért.

#darázscsípés
2012.05.06.

Darázscsípés: adrenalin kell allergia esetén

Mit érdemes tenni, ha a kirándulás örömét rovarcsípés, esetleg többszörös darázscsípés rontja el, és milyen veszélyekkel járhat a rovarméreg allergia? Allergológus szakemberek ismertetése szerint a rovarméreg-allergia ellen adrenalin beadása szükséges.