Betegségek, stressz

#Betegségek #stressz

93 db cikk a témában

#cukorbeteg
2011.05.19.

Légy ura a cukorbetegségnek!

Most biztosan azt kérdezed magadtól: Miért pont én? Nos, együtt élni a cukorbetegséggel nem könnyű. És ez sajnos minden helyzetben igaz. Akkor is, ha csak éppen most diagnosztizáltak vele, és akkor is, ha már évek óta ezzel a betegséggel élsz.

#adhd
2011.05.16.

Hiperaktív kamaszok

A figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD), egy olyan rendellenesség, mely megakadályozza a gyerekeket a koncentrálásban és az odafigyelésben. Az ezzel küzdők könnyen megzavarhatók, hamar elterelődik a figyelmük a fontos dolgokról.

#rosszullét
2011.05.08.

Vészhelyzet: segíts, ne ess pánikba!

Ahhoz, hogy vészhelyzetben segíteni tudjunk, meg kell vizsgálni a beteget. Már távolabbról is látjuk a bőrét, ez lehet sápadt, kipirult, kiütéssel teli, száraz vagy erős verítékezést tapasztalunk.

#kisállat
2011.05.01.

Állatterápiával a depresszió ellen

Ki szállna vitába azzal a ténnyel, hogy az állatok pozitív hatással vannak közérzetünkre? Az alternatív gyógyászati kutatások eredményeire alapozva egyre több ember számára körvonalazódik, hogy az állatok igen nagy hatással vannak az egyén közérzetére, különösen, ha a beteg depresszióban szenved.

#depresszió
2011.04.16.

Elvárások a depresszió kezelése során

Habár lejártak a depresszió elleni kezeléseid, mégis ezt a cikket olvasod. Ez azt jelenti, hogy újra fontolóra vetted a depresszió elleni küzdelmet, és ez jó dolog.

#depresszió
2011.04.11.

A kamaszkori mániás depresszió leggyakoribb jelei

Habár minden tinédzserre másképpen van hatással, a mániás depressziónak mégis vannak jellemző jelei. A bipoláris zavar egy mentális betegség, melyben a tünetek a hangulatingadozással változnak mániás és depresszív fázis között, a betegek hol súlyos mélypontokat, hol feldobottságot élnek át.

#számítógép
2010.08.21.

Internet - Káros hatások az agyra

A számítógép amellett, hogy megkönnyíti életünket könnyen rabságba is ejt. A monitor előtt töltött aránytalanul nagy idő miatt egyre nő a számítógép- és internet-függők, valamint a magatartási zavarokkal küzdők száma. Ráadásul az agyadban is változásokat okoz.

#gyógyszer
2010.07.28.

Gyógyszer nélkül is leküzdhetem a betegségeket? - Az orvos válaszol

"Jobban járnék, ha nem szednék minden megfázásra, betegségre tablettákat, mert mindig úgy érzem, hogy nélküle is meg tudok küzdeni a betegséggel. A kérdésem, hogy a gyógyszerszedésnek milyen előnyei és hátrányai vannak." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#aquapark
2010.07.21.

Ha kihajózol - Biztonságban a vízi járműveken

Amikor az időjárás melegebbre fordul, mindenki szeretne a víz körül lenni. Az uszodában vagy a strandon fetrengeni, ugyanis a víz az egyetlen nyáron, amely felveheti a versenyt a nagy meleggel! Sajnos, általában az emberek többsége csak jól érzi magát, és azon kívül, hogy vet egy pillantást a vízi mentőre, nem is törődik a biztonsággal, pedig nem ártana. Az 5 és 24 éves fiatalok körében ugyanis a vízbe fulladás a második leggyakoribb halálok.

#tévézés
2010.04.28.

A tévézés ölhet

A tévénézés ártalmas az egészségre: minden televízió előtt töltött óra növeli a halálos szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának, valamint az infarktus és agyvérzés előfordulásának kockázatát.

#sport
2010.03.03.

Sportszív - Veszélyezteti az egészségünket?

Az athlete’s heart, vagyis sportszív megnevezése már több, mint 100 évvel ezelőtt is ismert volt. Elsőként 1892-ben Sir William Osler írta le fogalmát, gyakorlati megismerését azonban csak az elmúlt évtizedekben bekövetkezett technikai fejlődés tette lehetővé.

#3D-s készülékek
2010.02.25.

A háromdimenziós filmek veszélyei

Most hogy James Cameron filmje, az Avatar bevételi rekordokat döntöget, egyre inkább előtérbe kerül a 3D-s mozi, és valószínűleg a jövőben egyre több 3 dimenziós film fog készülni. A 2010-es évi Consumer Electronics Show nevű rendezvényen számos olyan multimédiás eszközt mutattak be, melyek támogatják a 3D-s alkalmazásokat, köztük játékokat, melyekhez egy kényelmes 3d-s szemüveg van mellékelve kellékként.

#diabétesz
2009.11.13.

Ne stresszelj! Cukorbetegséget okozhat!

Azt már mindenki hallotta, hogy az elhízás, a mozgásszegény életmód cukorbetegséget okozhat. A legújabb kutatások szerint azonban a stressz is rizikófaktor! Tehát ne aggódj - cikkünkből mindent megtudhatsz a betegség tüneteiről és megelőzéséről.

#betegség
2009.10.26.

Ha kórházba kerülsz - Mire számíts?

Amikor azon gondolkodik az ember, hogy mi lesz, ha kórházba kerül, mindenki beleborzong, de ezzel tulajdonképpen el is intézi a témát. Igen ám, de mi van akkor, ha tényleg kórházba kell menned? Nos, ha előre tudod, hogy mire számíthatsz, az talán megkönnyítheti a dolgodat.

#táplálkozás
2009.10.16.

Te kihez fordulsz tanácsért?

Egy új tanulmány szerint a kamaszok 63 %-a a szüleihez, gyámjához fordul először az egészségügyi és táplálkozással kapcsolatos kérdésekkel. 50 %-uk az internetről tájékozódik.