Betegségek, stressz

#Betegségek #stressz

93 db cikk a témában

#fejfájás
2014.06.16.

A fejfájás

Sokan vannak, akiknek a mindennapjait megkeseríti a naponta jelentkező fejfájás. Az esetek döntő többségében nincs szervi eltérés a háttérben, ám a fej- és arcfájdalmak egy részét az érzőidegek kóros működése is okozhatja.

#székrekedés
2014.06.03.

A Guillain-Barre szindróma és tünetei

A betegség egyike a számos, igen ritka, autoimmun, a perifériás - elsősorban a motoros - idegeket érintő gyulladásoknak. Klasszikus formájában jellegzetes tünet a kéz, illetve a láb ujjaiban kezdődő, majd fokozatosan a test felé terjedő zsibbadás, hangyamászásérzés.

#orvos
2014.06.02.

Hogyan előzhetjük meg a komoly betegségek kialakulását?

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO nemrégiben megnevezte azokat a rizikófaktorokat, amelyek a négy legelterjedtebb krónikus betegség hátterében állhatnak. Dr. Marton Anna, az Oxygen Medical belgyógyász, kardiológus, diabetológusa az egyén felelősségére hívta fel a figyelmet.

#szív
2014.04.02.

Szívritmuszavar, szabálytalan szívverés

A legtöbb embernél kialakulhat időnként szabálytalan szívverés, ilyenkor érezhetjük úgy, hogy szívünk egy ütést kihagyott, vagy összevissza ver. Ezek általában veszélytelenek, de vannak olyan formái, amik súlyos tüneteket okozhatnak, sőt, ritkán az élet végét is.

#agyrázkódás
2014.02.18.

Agyrázkódás - Mi okozza, mik a tünetei?

Agyrázkódás leggyakrabban verekedés, esés, játszótéri sérülés, autó-vagy biciklibaleset következtében történik. Nem ritka azonban a kemény küzdősportoknál (boksz, foci), vagy azoknál sem, melyek nagy sebességgel járnak (sí, snowboard, jéghoki). Leggyakrabban a kamaszkorban, 14-19 éves kor között alakul ki és férfiaknál gyakoribb. Mit kell tudnod róla?

#álmosság
2013.06.13.

A fáradtság és az álmosság okai

Az iskolában, a sportpályán, otthon - mindennap helyt kell állnod, ám ez nehezen megy, ha folyton fáradt vagy, és olyan álmos, hogy legszívesebben a nap bármely pillanatában bebújnál az ágyba. Mitől lehet az ember fáradt és álmos? Mit lehet ellene tenni?

#PTSD
2013.05.15.

Milyen betegségben szenved Ironman?

Újabb mozi- és szuperhős szenved pszichés problémától. A Vasember nem tud aludni, rémálmok gyötrik, és képtelen a vele történtekről beszélni. Magánélete romokban, és csak arra tud gondolni, hogy hogyan védje meg szeretteit. A mindennapokban is pánik jellegű tünetek gyötrik. Ez a PTSD tünetei. Mi az a PTSD?

#fejfájás
2013.02.13.

Fejfájás és hormonok: Mi az összefüggés?

A lányoknak egészségügyi szempontból vannak előnyeik a fiúkkal szemben, de nem akkor, mikor a fejfájás – különösen migrén – jön szóba. De szerencsére van segítség.

#nyak
2012.12.21.

A stressz fájdalmat okoz

Tisztelt doktornő! Amikor túl sokat aggódom vagy nagy a stressz rajtam, akkor azt veszem észre, hogy a nyakizmaim nagyon befeszülnek, jellemzően a jobb oldalon, olyan szinten, hogy az már fáj.

#stressz
2012.10.30.

Stressz és a szív- és érrendszeri betegségek

A dohányzás, a magas koleszterinszint, a túlsúly és a mozgásszegény életmód a leggyakrabban kihangsúlyozott tényezők, ha a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának okait elemzik. A rizikófaktorok között azonban ma már a stressznek is jelentős szerepe van abban, hogy ezeket a betegségeket világszerte a halálokok listájának élén tüntetik fel.

#progéria
2012.09.28.

Progéria: kamasz lélek idős testben

A progéria (más néven Hutchinson-Gilford szindróma) tünetei gyermekkorban jelentkeznek. A legszembetűnőbb változás, hogy a kis betegek a normálisnál sokkal gyorsabban öregszenek. A progériás gyerekek vonásai a felnőtt, vagy idős emberekére hasonlítanak, az öregedés általános tüneteivel együtt.

#utazás
2012.08.09.

Jótanácsok utazáshoz

Mindig fontos, hogy odafigyelj az egészségedre, de különösen nagy szerepe van ennek, ha utazni készülsz.

#vészhelyzet
2012.07.27.

Vészhelyzet - általános tennivalók

Sosem tudhatjuk, hogy mikor kerülünk olyan helyzetbe, ahol a mentők kiérkezéséig nekünk magunknak kell helytállnunk. A higgadt cselekvés életet menthet vagy megelőzheti a súlyosabb károsodásokat.