Betegségek, orrfolyás

#Betegségek #orrfolyás

37 db cikk a témában

#allergia
2012.04.04.

Allergia elleni tippek

Igen, a tavasz (hapci!) már itt van. Míg az újjászületés korszaka annyi sok szépséget hoz, madárfiókákat, nyuszikat, éledező természetet, több millió allergiától szenvedőnek szipogást, tüsszögést és zihálást jelent. Segítünk, hogy könnyebben átvészeld. Tudtad például, hogy készíthetsz allergiás tünetek elleni levest?

#allergia
2012.04.01.

Allergia és asztma: hatással vannak egymásra?

Egyes allergiák asztmát okoznak? Vajon tényleg igaz ez az állítás? A válasz erre a kérdésre nem egyértelmű. Ugyanis azok az emberek, akik allergiások egyes dolgokra, sokkal könnyebben lehetnek asztmások.

#allergia
2012.03.29.

A méz tényleg megakadályozza az allergiát?

Egyesek azt vallják, egy kanál méz hatására elmúlik a tüsszögés és a szipogás. De vajon mit mondanak a szakértők, segít-e a méhecskék kincse az allergián?

#szamárköhögés
2012.01.27.

Szamárköhögés: védőoltással megelőzhető

A szamárköhögés (pertussis) rohamokban jelentkező, jellegzetes köhögés, amelyet a Bordetella Pertussis baktérium okoz. A betegség cseppfertőzéssel terjed. A kórokozónak nagy a fertőzőképessége. A baktérium egyetlen gazdája az ember, így ha mindenkit beoltanának a világon, a betegség teljesen eltűnne.

#pattanás
2012.01.16.

Torokfájást okoz az antibiotikumos pattanáskezelés?

Azon pattanásos páciensek, akik antibiotikus kezelésben részesülnek, nagyobb eséllyel kaphatnak torokgyulladást. Egyes kutatók szerint az intenzív antibiotikumos kúrának számos mellékhatása lehet, ezért a pácienseknek mérlegelniük kell a várható kockázatok és a kezelés által elérhető javulás között.

#influenza
2011.01.28.

Ne az influenza döntsön le a lábadról!

Biztos hallottad, hogy mindenki az ez évi influenza-szezonról beszél, de valószínű, hogy nem is gondolkodtál többet rajta, hacsak nem te is elkaptad. Ha beteg leszel, segíthet hogy gyorsan jobban érezd magad, ha tudod mitévő légy.