Betegségek, orrfolyás

#Betegségek #orrfolyás

35 db cikk a témában

#orr
2015.12.28.

Az orrszárazság okai és kezelése

A száraz orrnyálkahártya feszítő érzése minden lélegzetvételnél nemcsak kellemetlen, de számos egészségügyi problémához is vezethet: gyakori orrvérzés jelentkezhet, a betegek fogékonyabbá válhatnak a fertőzésekre. Mik a kialakulás okai? Hogyan lehet megelőzni?

#orrcsepp
2015.12.16.

Lehet orrcsepet túladagolni? - A szakértő válaszol

Az orrcsepp dobozára az van írva, hogy naponta háromszor, de főleg ha suli van, kb. egy óra múlva már nem is érzem a hatását, tehát nekem naponta öt-hatszor kéne befújni. Lehet belőle bajom? - Válogatás a Szakértő válaszol rovatunk kérdéseiből.

#Nátha
2015.10.10.

Megfázás asztmásan

Ha asztmás vagy, akkor a megfázás nagyban súlyosbíthatja a tüneteket. Fontos, hogy megértsük az asztma és a megfázás tüneteit, és tudjuk, melyik gyógyszert kell használni, amikor előjönnek rajtad az asztmás rohamok. A következő tippek és információk segíthetnek neked megbirkózni az asztma kellemetlen tüneteivel.

#allergia
2015.05.26.

Mi ronthatja az allergiát?

Ha szezonális allergiás vagy, valószínűleg van néhány trükk, amivel elkerülheted a kiváltó okokat, például, hogy nem futsz a szabadban, amikor sok pollen van a levegőben, vagy zárva tartod az ablakot, és távol ülsz le a légkondicionálótól. Íme, néhány kevésbé nyilvánvaló tényező, amik rosszabbá tehetik a tüneteidet.

#asztma
2015.01.10.

Megfázás, influenza és asztma

Az egyszerű megfázásos, náthás megbetegedések miatt kerül a legtöbb asztmás kórházba. Először jön a nátha, majd az egyre intenzívebb köhögés, majd az asztmarohamok jelentkezhetnek, és a szervezetben mindenhol gyulladások alakulhatnak ki.

#tél
2014.12.29.

Hogyan maradjunk egészségesek télen?

A tél nem az az időszak, amikor a szobában kuksolva kellene várnod a tavaszt. Egy csomó szuper mozgási lehetőség van, mint például a szánkózás, a korcsolyázás, a síelés, a snowboard vagy akár csak egy üdítő séta a szabadban. Felhőtlenül élvezheted a hideg hónapokat, ha a megfogadsz néhány tippet és jó tanácsot!

#só
2014.08.28.

Sózzunk bátran!

A napi étkezések során rendszeresen, túlzott mennyiségben fogyasztva károsíthatja egészségünket. Belélegezve viszont a náthás, allergiás panaszok kiváló ellenszere lehet. Hogyan használjuk a sót a légúti betegségek kezelésében?

#asztma
2014.08.18.

Légszomj, fulladás? Lehet, hogy asztmád van!

Az asztma kezelésének általános alapelvein túl van néhány különleges, gyermekkorban jelentkező sajátosság, mellyel nem csak a kezelőorvosnak, de a szülőnek és neked is tisztában kell lenned.

#allergia
2013.08.16.

Hasznos tanácsok pollenszezon idejére

A parlagfű pollenkoncentrációja már az ország nagy részén elérte a riasztási szintet, a legtöbben már felkeresték szakorvosukat és a szükséges gyógykezelések megkezdésével, felkészülten várják az előttük álló időszakot. Dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológusának segítségével most bemutatjuk azokat az egyszerű praktikákat, melyek segítségével a mindennapok még könnyebbé tehetőek.

#Nátha
2012.11.06.

A meghűlés, megfázás, nátha

A nátha közönséges esetben néhány nap alatt kezelés nélkül is megszűnik, ám hajlamosító tényezők esetén súlyosabb szövődmények léphetnek fel.

#megfázás
2012.11.03.

9 tipp a megfázás természetes kezelésére

Úgy érzed, hogy nincs semmilyen orvosság, ami igazán eredményes lenne a megfázásod ellen, és a „12-egy-tucat” gyógyszerek csak kis ideig tartó enyhülést hoznak? Válaszd a természetes gyógymódot! Felkutattunk Neked néhány házi praktikát, amivel talán enyhítheted a megfázás kellemetlenségeit!

#allergia
2012.04.04.

Allergia elleni tippek

Igen, a tavasz (hapci!) már itt van. Míg az újjászületés korszaka annyi sok szépséget hoz, madárfiókákat, nyuszikat, éledező természetet, több millió allergiától szenvedőnek szipogást, tüsszögést és zihálást jelent. Segítünk, hogy könnyebben átvészeld. Tudtad például, hogy készíthetsz allergiás tünetek elleni levest?

#allergia
2012.04.01.

Allergia és asztma: hatással vannak egymásra?

Egyes allergiák asztmát okoznak? Vajon tényleg igaz ez az állítás? A válasz erre a kérdésre nem egyértelmű. Ugyanis azok az emberek, akik allergiások egyes dolgokra, sokkal könnyebben lehetnek asztmások.