Betegségek, hasfájás

#Betegségek #hasfájás

69 db cikk a témában

#szoros farmer
2010.09.29.

Szoros farmer szindróma

Egyre több szakértő találkozik olyan fiatal nőkkel, akik speciális érzőidegi panaszokkal fordulnak hozzájuk. Csak ’bizsergő comb szindrómásoknak’ nevezik őket. A bűnös nem más, mint a túl szoros csőfarmer.

#vízmérgezés
2010.08.27.

Vízmérgezés - mikor jóból is megárt a sok

Ha nagy folyadékvesztés esetén valaki hirtelen felhajt két és fél liter vizet, nagy veszélynek teszi ki magát, mert felbomlik a szervezet biológiai egyensúlya, szakszerűen fogalmazva az ionháztartása. Ezt a folyamatot nevezzük vízmérgezésnek. A betegség agyduzzanatot, kómát, halált is okozhat!

#aquapark
2010.07.21.

Ha kihajózol - Biztonságban a vízi járműveken

Amikor az időjárás melegebbre fordul, mindenki szeretne a víz körül lenni. Az uszodában vagy a strandon fetrengeni, ugyanis a víz az egyetlen nyáron, amely felveheti a versenyt a nagy meleggel! Sajnos, általában az emberek többsége csak jól érzi magát, és azon kívül, hogy vet egy pillantást a vízi mentőre, nem is törődik a biztonsággal, pedig nem ártana. Az 5 és 24 éves fiatalok körében ugyanis a vízbe fulladás a második leggyakoribb halálok.

#PCOS
2010.07.12.

Policisztás ovárium szindróma: PCOS

A PCOS jelentése policisztás ovárium szindróma. Bár az elnevezés csupán a petefészek (ovárium) betegségére utal, mégis számos egyéb eltérés is áll hátterében, melyek szerteágazó tüneteket produkálnak. A betegség előfordulása gyakori, de a betegek számát csak becsülni lehet. Megközelítőleg a nők 5-10 százaléka lehet érintett.

#cisztás fibrózis
2010.06.04.

A cisztás fibrózis veszélyei és kezelése

A cisztás fibrózis vagy más néven mucoviscidosis egy örökletes genetikai betegség. Hazánkban négyezer emberből 1-2 beteg, míg 4-5 százalékunk hordozza a betegséget.

#lisztérzékenység
2010.03.31.

Meddőséget okozhat a kezeletlen lisztérzékenység?

A lisztérzékenység szerteágazó tünetei miatt a páciensek a legtöbb esetben nem is sejtik, hogy panaszaikat a búza, árpa és rozs elfogyasztása okozza, így nem is fordulnak orvoshoz.

#evészavar
2010.03.03.

Hánytatás, éjszakai evés - Táplálkozási zavarok

Az ételek és a helyes táplálkozás gyakran megjelennek ezen az oldalon, és most néhány nem túl kellemes evészavarról szeretnénk tudóstani. Reméljük neked sikerül elkerülnöd mindegyiket.

#terhesség
2009.10.14.

Gyakori hányás a terhesség alatt

A terhesség ideje alatt a gyakori hányás és hányinger rendkívül kellemetlen lehet, és ha nem kezelik, súlyos egészségi problémákat okozhat mind a kismamában, mind a csecsemőben.

#petefészek
2009.07.06.

A policisztás petefészek betegség (PCOS)

A PCOS egy mozaikszó, jelentése policisztás ovárium (petefészek) szindróma, vagy ahogyan szerzői névvel jelölik: Stein-Leventhal szindróma. Bár az elnevezés csak a petefészekre utal, valójában igen összetett, több szervet érintő betegségről van szó.