Betegségek, fáradtság

#Betegségek #fáradtság

46 db cikk a témában

#immunrendszer
2013.09.21.

Immunrendszer: a test védelmi vonala

Az immunrendszer feladata, hogy a szervezetet megvédje a kívülről támadó baktériumok, gombák, vírusok és paraziták ellen. Ezen kívül a daganatok kialakulása elleni védelemben is fontos szerepe van. Helyes táplálkozással, rendszeres mozgással és relaxációval erősíthetjük immunrendszerünket, hogy az hatékonyan láthassa el védelmi feladatát.

#alvás
2013.04.07.

Bizarr alvási rendellenességek

Hallottál már olyanról, aki hetekig aludt szinte egyfolytában? És olyanról, aki álmában evett? Létezik néhány nagyon ritka alvási rendellenesség, amely jelentősen megkeseríti az ebben szenvedők életét.

#alvás
2011.12.04.

Új betegség: SMS-ezés alvás közben

Az orvosok szerint egyre több ember fizeti meg az árát az állandó kommunikációs készenlétnek, azaz az örökös telefonhasználatnak és -figyelésnek egy újfajta rendellenességgel, melyet „alvó SMS-ezés” néven emlegetnek.

#fóbia
2011.06.15.

Fóbiák: mitől félsz valójában?

A félelem egy természetes reflex, mely különféle veszélyhelyzetek elkerülését segíti elő. A fóbia beteges félelem és rettegés valamilyen mások számára hétköznapi dologtól, nem sok köze van a valós veszélyhelyzetekhez.

#mps
2011.05.22.

Mi okozza az izomfájdalmat?

A myofascialis fájdalom szindróma (MPS) egy divatos, modern elnevezés, melynek jelentése egyszerűen csak annyi, hogy izomfájdalom. Arra utal, hogy a fájdalom és a gyulladás a test lágy szöveteiben található meg.

#cukorbeteg
2011.05.19.

Légy ura a cukorbetegségnek!

Most biztosan azt kérdezed magadtól: Miért pont én? Nos, együtt élni a cukorbetegséggel nem könnyű. És ez sajnos minden helyzetben igaz. Akkor is, ha csak éppen most diagnosztizáltak vele, és akkor is, ha már évek óta ezzel a betegséggel élsz.

#depresszió
2011.04.16.

Elvárások a depresszió kezelése során

Habár lejártak a depresszió elleni kezeléseid, mégis ezt a cikket olvasod. Ez azt jelenti, hogy újra fontolóra vetted a depresszió elleni küzdelmet, és ez jó dolog.

#depresszió
2011.04.11.

A kamaszkori mániás depresszió leggyakoribb jelei

Habár minden tinédzserre másképpen van hatással, a mániás depressziónak mégis vannak jellemző jelei. A bipoláris zavar egy mentális betegség, melyben a tünetek a hangulatingadozással változnak mániás és depresszív fázis között, a betegek hol súlyos mélypontokat, hol feldobottságot élnek át.

#Kleine-Levin szindróma
2011.01.08.

A tinédzser, aki tíz napig alszik

Míg reggelente a legtöbb tinédzser küszködve kászálódik ki az ágyból, Louisa Ballnak tíz nap szükséges ahhoz, hogy felébredjen a szendergéséből, egy nagyon ritka idegi rendellenesség miatt. Tehát milyen is lehet Kleine-Levine szindrómával élni?

#izomláz
2010.10.28.

Izomláz - szükséges rossz?

Ahogy egyre több időt töltünk a szabadban sportolással, túrázással, felmerül a kérdés: vajon nem ártunk-e szervezetünknek az izomlázat okozó erőteljes fizikai terheléssel.

#vérszegénység
2010.09.17.

A vérszegénység tünetei és rizikófaktorai

A vérszegénység (anémia) a szervezet normál működésű összes vörösvértestszámának és az ehhez kapcsolódó paraméterek, például a hemoglobinszint-csökkenését jelenti.

#számítógép
2010.08.21.

Internet - Káros hatások az agyra

A számítógép amellett, hogy megkönnyíti életünket könnyen rabságba is ejt. A monitor előtt töltött aránytalanul nagy idő miatt egyre nő a számítógép- és internet-függők, valamint a magatartási zavarokkal küzdők száma. Ráadásul az agyadban is változásokat okoz.

#internet-függők
2010.05.30.

Az internetfüggők körében gyakoribb a depresszió

A Leeds-i Egyetem kutatói állításuk szerint egyértelmű bizonyítékot találtak arra vonatkozóan, hogy egyre több az olyan számítógép-használó, akik körében kényszeres jelleget öltött az internetezés: az átlagos függő a való életben minimalizálja a társas érintkezések számát, és sokkal inkább a virtuális térben – chatszobákban és online-közösségekben – éli életét. A brit kutatók hangsúlyozzák, hogy a világhálón való szörfölés teljes függőséghez is vezethet, s ez a mentális egészségi állapotot is negatívan befolyásolja.