Betegségek, daganat

#Betegségek #daganat

91 db cikk a témában

#rák
2011.09.29.

Zeneterápiával oldható a rákos betegek szorongása

Egy nemrégiben napvilágot látott tanulmány szerint a zenehallgatás vagy a zeneterápia segít enyhíteni a rákos betegek szorongását. A zenehallgatásnak, zeneszerzésnek, éneklésnek köztudottan pozitív hatásai vannak az egészséges emberre is. A zene fájdalomcsillapító, hangulatjavító hatása pedig már régóta közismert.

#rák
2011.09.24.

Mit kell tudni a kamaszok sugárkezeléséről?

A rákos emberek több mint felét radioterápiával (sugárkezelés) kezelik. Ez összezsugorítja a tumorokat és meggátolja a rákos sejtek képződését. Ha kamaszként diagnosztizáltak rákot nálad, az nagyon rémisztő és sokkoló. Olvasd tovább a cikket, hogy megtudd, mire számíthatsz és hogyan kezelheted a mellékhatásokat.

#rák
2011.08.25.

Rákos a barátom, hogyan segíthetek neki?

A barátodat nem rég diagnosztizálták rákkal. Természetes, hogy ilyenkor kérdések tömkelege merül fel benned: Mit is tegyek? Hogyan segítsek neki? Ha beszélek vele a betegségről, azzal nem bántom meg? Mi a „normális” ilyenkor?

#limfóma
2011.07.18.

Gyermekkori húgy-ivarszervi daganatok

A gyermekkorban ritkán alakul ki rosszindulatú daganat, a gyermekkori daganatok döntő többsége leukémia, ezt követi a limfóma, a központi idegrendszeri tumorok, a szimpatikus idegrendszer tumorai, a veserákok, a csontok rosszindulatú daganatai, a retinoblasztóma, illetve egyéb daganattípusok.

#telefon
2011.06.20.

A mobiltelefon agykárosodást okozhat

A szakértők úgy vélik, hogy a mobiltelefonok komoly kockázati tényezőként szerepelnek egyes agydaganatos megbetegedések előidézésében.

#rák
2011.01.26.

Rákkezelés után is vállalhatunk gyereket - Mik a lehetőségek?

Tedd fel minden kérdésedet az orvosodnak. Ne hezitálj, bármilyen kétséged is van, azt beszéld meg vele. Akkor se aggódj, ha a meddőséged nem elsődleges fontosságú az orvosod számára – hiszen a legtöbb doktor elsősorban arra koncentrál, hogy az adott rákbetegségeden segítsen.

#rák
2011.01.25.

Lehet gyerekem kemoterápia után?

Talán eszedbe jutott már, hogy egy nap szülő szeretnél lenni. De elgondolkoztál már azon, hogy a rák-kezelésed hogyan befolyásolja a lehetőséget, hogy valamikor gyereked legyen?

#rák
2010.12.29.

Amikor te vagy a rákos beteg

Elég nagy az esély arra, hogy ismersz valakit, aki rákos volt - például egy idősebb rokon vagy valaki egy barátod családjában. Olykor azonban a rák tiniket is érint, és amikor az érintett személy Te vagy, a szó egészen más értelmet nyer - valamit, ami egyszerre személyes és ijesztő.

#rák
2010.12.07.

Rákos betegségek tinédzser korban

A rákos betegségek nem gyakoriak tinédzsereknél. Egyes betegségek, például a mellrák, általában felnőtt nőknél alakul ki – a tini lányoknál csak ritkán fordul elő. De van néhány rákfajta, mint például a hererák, ami gyakrabban jelentkezik tinédzsereknél.

#rák
2010.11.30.

Amikor a rák kizár a társadalomból

A rákos betegek sokszor változó érzésekkel kell, hogy együtt éljenek. Egyik este lefekszenek, majd másnap már egy másik emberként, egy –számukra – idegen bolygón ébrednek. Természetesen ezt a külvilág felé nem mutatják.

#gyermekkori daganatok
2010.09.12.

Rák gyermekkorban

Sétálj sokat, sportolj, élj a lehető legegészségesebben! Persze ezzel nem biztos, hogy a daganatos betegségeket elkerülöd, de tudnod kell: mindent elkövetsz, hogy ne következzen be!

#fogamzásgátló
2010.09.07.

Növelik-e a fogamzásgátlók a mellrák kockázatát?

Kedves Szerkesztőség! Abban reménykedem, hogy választ tudtok adni egy kérdésemre a fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatban. A családomban édesanyám révén már előfordult mellrákos eset. Igaz az, hogy emiatt nem lehet biztonságos számomra fogamzásgátló tabletta szedése? Néhány barátomnál előfordult nemrégiben, hogy kiszakadt a kondom szex közben és egy biztonságosabb fogamzásgátló módszert szeretnék alkalmazni.

#elektromágneses mezők
2010.05.18.

Miért veszélyesek az elektromágneses mezők?

A telefonok, és más eszközök által keltett mágneses mezők rossz hatással lehetnek az egészségre. Itt van néhány egyszerű módszer az ezek által okozott károk minimalizálására.