Főoldal / BETEGSÉGEK  / daganat

BETEGSÉGEK daganat kategória (113)

A vérszegénység (anémia) a szervezet normál működésű összes vörösvértestszámának és az ehhez kapcsolódó paraméterek, például a hemoglobinszint-csökkenését jelenti.
2010-09-17
Sétálj sokat, sportolj, élj a lehető legegészségesebben! Persze ezzel nem biztos, hogy a daganatos betegségeket elkerülöd, de tudnod kell: mindent elkövetsz, hogy ne következzen be!
2010-09-12
Kedves Szerkesztőség! Abban reménykedem, hogy választ tudtok adni egy kérdésemre a fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatban. A családomban édesanyám révén már előfordult mellrákos eset. Igaz az, hogy emiatt nem lehet biztonságos számomra fogamzásgátló tabletta szedése? Néhány barátomnál előfordult nemrégiben, hogy kiszakadt a kondom szex közben és egy biztonságosabb fogamzásgátló módszert szeretnék alkalmazni.
2010-09-07
A telefonok, és más eszközök által keltett mágneses mezők rossz hatással lehetnek az egészségre. Itt van néhány egyszerű módszer az ezek által okozott károk minimalizálására.
2010-05-18
A tudósok remélik, hogy betekintést nyerhetnek az öregedés rejtelmeibe, illetve a hosszú élet titkához vezető rejtelmek megfejtésébe a 17 éves Brook Greenberg jóvoltából, aki bár életkoránál fogva akár autót is vezethetne, vagy hamarosan szavazhatna, még mindig csak 80 cm magas, és szellemileg is csak az egyéves gyerekek szintjén áll.
2010-05-12
A Duchenne-féle izomelhalás az izomsejtek fokozatos pusztulásával járó veleszületett, örökletes betegség. Az izomsejtek helyét az izommunkára képtelen zsírszövet és kötőszövet tölti ki, ebből adódóan a beteg egyre erőtlenebb lesz, míg végül önmaga ellátása is gondot jelent.
2010-05-09
A mobilok sokkal több embert képesek megölni, mint a cigaretta! A tanulmány, amelyet Prof. Dr. Vini Khurana dolgozott ki, egyike a legmegdöbbentőbb 21. századi feltételezéseknek.
2009-11-12
Többek között Ferencvárosban is ingyen juthatnak hozzá a 13 éves lányok a HPV-elleni oltáshoz július óta. Ez a korosztály az, amelyik szakmai szempontból még a leghatékonyabban megóvható, de természetesen az idősebbeknek is ajánlott a méhnyakrákot hatékonyan megelőzni képes oltás.
2009-09-21
<<  1 ... 6 7 8  >>